Loading

Procurorii DIICOT au efectuat ieri, 25 iulie, 12 percheziţii la cabinetele şi locuinţele mai multor medici de familie din judeţul Vâlcea. Medicii sunt cercetaţi pentru înşelăciune, ei fiind suspectaţi că au falsificat reţete medicale pentru care au cerut ulterior bani de la Casa de Sănătate.

Doi medici de familie şi doi asistenti au fost reţinuţi, joi seara, pentru 24 de ore. Potrivit procurorilor, în perioada februarie 2012 – iulie 2013, cei doi medici care deţin şi farmacii, împreună cu patru asistenţi medicali, au prescris şi întocmit, în mod fictiv, pe numele pacienţilor din Livezi şi Grădiştea, câteva sute de reţete medicale compensate.
Ulterior, medicii au întocmit facturi fiscale pe care le-au înaintat Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea în vederea decontarii. Totodată, medicamentele de pe reteţele fictive erau scăzute faptic din stocul celor două farmacii. „Prejudiciul estimat până în prezent în dauna bugetului de asigurări de sănătate se ridică la aproximativ peste 80.000 de lei. În urma celor 12 percheziţii efectuate joi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 laptopuri, 4 unităţi centrale, 16 stick-uri, reţete în alb şi adeverinţe medicale, 11 telefoane mobile, 20.000 de lei, 21 de suporţi optici, aproximativ 200 de cutii de medicamente, precum şi alte documente cu valoare probatorie”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu. Alte zece persoane au fost audiate astăzi de procurorii DIICOT. Cercetările continuă în acest caz pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, precum şi iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, care nu este, potrivit prezentei legi, un grup infracţional organizat. Procurorii DIICOT au efectuat o percheziţie şi la o farmacie din Râmnicu Vâlcea. Se pare că din reţeaua infracţională face parte şi un medic psihiatru.

 

Sursa: Adevarul.ro

Distribuie