196 total views

Deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, i-a făcut agenda preşedintelui interimar Gheoghe Păsat organizându-i o întâlnire de lucru cu firma de apartament angajată să facă strategia judeţului Vâlcea. Întâlnirea cu profesorul universitar, cea de-a doua şi a fost o mare dezamăgire pentru cei 10 membrii ai comisiilor de lucru chemaţi la discuţii pentru a-i învăţa pe reprezentanţii firmei ce să facă şi cum să facă, strategia să arate ca un proiect normal.

Cei 100 de invitaţi chemaţi să facă propuneri pentru realizarea strategiei nu au răspuns invitaţiei, sala fiind aproape goală. După un an de încercări nereuşite, probabil profesorul e specializat în tricotaje, aşa zisa strategie arată ca un amalgam de date luate de pe net sau de la Institutul de Statistică, după cum spunea chiar el. Cei doi consultanţi au prezentat doar informaţii cu privire la situaţia judeţului din punct de vedere economic, industrial, agricol şi turistic, deficienţele constatate erau foarte bine punctate, dar nu aveau şi soluţii de redresare sau obiective noi de dezvoltare pe un segment sau altul.

Strategia judeţului Vâlcea, praf şi pulbere

Vicepreşedintele Dumitru Persu a atras atenţia firmei de consultanţă că la modul în care arată proiectul, generaţiile viitoare vor face mişto de el şi peste 20 de ani.
,,Este ultima dată când menţionez că ,,Strategia judeţului Vâlcea” este o lucrare foarte vastă. Când o faci trebuie să pleci de la nişte elemente concrete. Dezbaterile trebuie să se facă în prezenţa specialiştilor din toate domeniile, din păcate nu ne-au onorat cu prezenţa. Sper că ce ne-aţi prezentat nu este forma finală, pentru că ce avem acum este o ,,varză”. Datele sunt anacronice, vă contraziceţi singur, iar indicatorii prezentaţi sunt întroduşi aiurea fără logică. Vă rog să ţineţi cont că această lucrare întră în istoria judeţului şi o să râdă oamenii de noi şi peste 20 de ani. Nu facem o poveste pe care un profesor nu ar nota-o nici cu nota 4 la un doctorat.”, a punctat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.
Consilierii au înghiţit papara şi în a doua parte, când pe turism, s-au axat mai mult pe propunerile formulate de participanţii la dezbatere:primari şi patroni din domeniul hotelier. Termenul final de predare al Strategiei este luna iulie. Până atunci, toţi specialiştii judeţului trebuie să pună umărul la realizarea acesteia, să ajute firma de consultanţă care a încasat sau urmează să încaseze aproape un miliard de lei vechi să facă o lucrare acceptabilă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.