261 total views

Un individ, care se crede „mare” analist, ne prezintă o serie de speculații a căror concluzie este că la localele 2020, dacă râmnicenii vor vota manipulați, vor aduce ciuma peste Vâlcea. Unii dintre noi ne-am obișnuit cu jignirile și textele de 2 lei și aberațiile logice pe care le publică acest individ și suntem siguri că și marea majoritate a cetățenilor acestui oraș s-au obișnuit cu ideea că sunt “jurnaliști” care scriu tâmpenii.

O parte din textul individului sună cam așa…

Cei care au votat în schimb listele USR au făcut acest lucru mânați de impulsuri emoționale sau de o campanie deșanțată a unei formațiuni care nu a făcut în istoria ei nimic, dar absolut nimic, pentru județul nostru. Ei sunt de fapt învinșii acestor alegeri. Ei sunt oameni păcăliți de o demagogie ieftină, de atacuri, critici, invective și insulte. Din păcate exact în municipiu, oraș cu pretenția de a avea cei mai mulți intelectuali, au fost cei mai mulți votanți ai unei liste pline de demagogi și oportuniști. Rezultatele finale nu pot influența decisiv viața vâlcenilor… În localele de anul viitor însă dacă oamenii vor vota manipulați niște candidați pe care nu îi cunosc, despre care ale realizări sau performanțe profesionale nu știu nimic doar așa împinși la vot de sloganuri pline cu “muie”, “ciumă”, “penali”, există riscul major să promoveze în funcții de primari și consilieri exact pe cei care vor aduce ciuma peste Vâlcea. Și atunci vom pierde cu toții”.

…și aparține aceluiași Guminski, care în articolul complet (AICI) votanții USR sunt ridiculizați și amenințați că dacă vor vota și la alegerile locale tot în acest fel o să vină ciuma în Râmnicu Vâlcea. Și credem că în următoarea perioadă vor apărea multe asemenea “articole”.

Acum, dacă „eminența cenușie” și-a permis să analizeze „cine a pierdut de fapt alegerile din Vâlcea în 26 mai”, dar a făcut acest lucru jignind din nou electoratul vâlcean, îi decontăm cele „documentate” și facem nu o analiză pe textu-i fără substanță, ci speculăm „o gândire”.

Și începem cu întrebarea: Gutău comandă aceste articole?

Oare Mircia Gutău a schimbat jocul, nu mai critică și jignește el direct USR și votanții USR, ci apelează la presa aservită? Atunci, poate că edilul a învățat încă o lecție după alegerile din 26 mai: să nu mai desconsidere alte grupări politice, oricât de “neînsemnate” par la prima vedere. În public o să vorbească civilizat despre ei, o să aibă o atitudine decentă, iar presa de casă o să facă partea “murdară”, Gutău încercând astfel să nu încaseze eventualele efecte negative ale acestor mizerii de articole.

USR ar trebui să se aștepte în următoarele 12 luni la:

– pentru tot ce va fi public Gutău o să fie civilizat, suspect de amabil, deschis, colaborativ. Această atitudine nu are însă nicio legătură cu USR, el se va adresa în acest fel celor 11.700 de votanți USR din municipiu. Va mima deschiderea și colaborarea.

– pentru tot ceea ce nu se vede sau nu se poate imputa lui, Gutău o să lanseze împotriva USR tot felul de mizerii (acum deja USR este un adversar redutabil pentru el și faptul că nu are un lider cu care să se înfrunte îi produce o mare frustrare). Toată presa aservită o să publice tot felul de tâmpenii la adresa USR, toți membrii cu potențial de lideri o să fie “documentați” temeinic și atacați. Se va specula orice posibilitate de denigrare, local și preluat din național.

Și, cel mai probabil, Gutău a intrat deja în campanie electorală, mișcarea cu deturnarea paginii de facebook a Primăriei către PER dovedește faptul că a început activitatea de campanie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.