232 total views

Un vânzător de antichităţi a descoperit printre rămăşiţele de la un târg de antichităţi un obiect de aur, care ulterior a fost identificat ca fiind un ou Faberge, considerat pierdut, care valorează 33 de milioane de dolari, scrie Daily Mail.

Americanul a plătit 13.300 de dolari pentru oul de aur. La început, vânzătorul credea că oul este valoros pentru aur şi diamante, fără să realizeze suma la care este evaluat obiectul de artă.

După ce mai mulţi cumpărători au refuzat să cumpere oul, crezând că americanul cere prea mult, bărbatul a dus obiectul la un expert, pentru evaluare.

Kieran McCarthy, expertul care a verificat oul pierdut, a făcut o paralelă a momentului cu scena când eroul Indiana Jones găseşte Arca Pierdută.

”Nu aş fi crezut niciodată că ceva de un asemenea calibru va intra pur şi simplu pe uşă”, a declarant McCarthy.

Oul ornamental este al treilea din peste 50 de ouă de Paşte Imperiale, realizate de Carl Faberge pentru armata regală rusă.

După Revoluţia Rusească, toate ouăle au fost luate de bolşevici şi majoritatea au fost vândute în vest. Opt dintre ele încă lipsesc, dintre care doar despre trei se crede că au supravieţuit Revoluţiei, inclusiv cel proaspat regăsit.

diacaf.com

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.