234 total views

Vineri, 23 august, a avut loc la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, dezbaterea finală a selecţiei delegaţilor de tineret ai României la Naţiunile Unite 2019-2020. După două zile de probe, cei de doi candidaţi care vor prelua mandatul de delegaţi de tineret sunt Teodor Cristian Blidaru şi Linh Pham. Teodor este din Râmnicu Vâlcea și absolvent al Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab”, actualmente student în anul 5 al Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” şi Preşedinte al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România.

Acest program este derulat în parteneriat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerului Afacerilor Externe. Din juriu au facut parte reprezentanți din partea celor două ministere, precum şi din partea UNHCR Romania, actualilor delegaţi şi foştilor delegaţi.

“La începutul anilor de liceu, mi-am început activitatea de voluntariat în Râmnicu Vâlcea, în cadrul clubului Interact și consiliului elevilor din C.N.I. Matei Basarab. Activitatea la nivel local a fost o experiență formatoare, care mi-a clădit principii solide de viață. Îmi doresc acum, în calitate de delegat, să ofer înapoi orașului, contribuind la comunitatea de tineret din Vâlcea.

După anii de reprezentare a tinerilor și activitatea de voluntariat, acest program vine ca o onoare pentru mine, dar şi responsabilitate enormă pentru a duce vocea tinerilor la un alt nivel. În acest an, ca Delegat de Tineret la ONU, îmi doresc să fiu un liant între tinerii din România şi Organizația Națiunilor Unite, precum şi factorii decizionali din România. Trăim în vremurile cu cel mai mare procent de tineri din istorie. E momentul să ne facem auziți şi să contribuim activ la schimbările din jurul nostru! Câteva priorități pe care eu și colega mea, Linh, le vom lua în considerare pentru acest mandat sunt sănătatea mintală a tinerilor, modificările climatice, educația şi implicarea civică tinerilor.”

Teodor Cristian Blidaru

Din câte se observă în comunicatul de presă remis, ministrul Bogdan Matei, vâlceanul PSD-ist cocoțat în fruntea ministerului fără ca altceva să-l reprezinte în afară de nota 2,75 obținută la examenul de titularizare pentru postul de profesor de sport și nota 1 obținută în urma examenului susținut pentru funcția de inspector general adjunct, nu a fost prezent la desbaterea finală a selecției unde s-au nominalizat câștigătorii, prezență care considerăm că era cu atât mai potrivită pentru că, iată, unul dintre participanți era chiar un vâlcean care putea câștiga și care în final a câștigat și este numit Delegatul de Tineret la ONU și merita să fie felicitat de domnia sa.

Contactat telefonic, Teodor Cristian Blidaru susține că ministrul Matei „a venit pentru 15 minute în prima zi, să discute cu candidații”.

„I-am vizitat astăzi pe candidații care au susținut probele finale, etapele de interviu și dezbatere, pentru selecția celor doi delegați de tineret din cadrul Programului Delegat de Tineret la Națiunile Unite 2019 – 2020. Am asistat la câteva momente din timpul examenului, am ascultat cu plăcere discursurile unor tineri inteligenți și ambițioși, dintre care vor fi desemnați cei doi câștigători, care sunt convins că ne vor reprezenta cu brio la ONU”, a publicat ministrul pe pagina sa de facebook, joi 22 august.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.