Loading

Antonescu : Această alianţă nu mai există !

Constantin: Este nevoie de această alianţă pentru funcţionarea USL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat astăzi că relaţia cu PC în cadrul Alianţei de Centru Dreapta nu mai există de mai multă vreme, iar o oficializare a rupturii alianţei la nivel juridic ar fi “o formalizare igienică”.

“Nu e nimic de discutat în legatură cu relaţia cu PC, pentru că această relaţie nu mai există. Nu l-am rupt protocolul de colaborare al ACD , o să vedem din punct de vedere juridic care sunt consecinţele. Nu dorim să prejudiciem funcţionarea şi statutul juridic al USL, dar de facto ACD nu mai există şi nu mai există de mult. Ceea ce nu înseamnă că noi dorim să provocăm vreo tulburare în interiorul USL. Nici nu se poate de altfel”, a spus Antonescu.
“Nu mai există relaţia cu PC în sensul unei alianţe ACD. Dacă nu ar exista niciun impediment de natură juridică, sigur că ar fi o formalizare cat se poate de igienică”, a mai precizat liderul PNL, răspunzând unei întrebări legate de un demers oficial de încetare a ACD.

În iunie, preşedintele PC, Daniel Constantin, declara că, deşi Alianţa de Centru Dreapta (ACD) nu funcţionează, partidul pe care îl conduce nu va pune în pericol proiectul politic USL.

El a mai spus că se trece foarte uşor peste faptul că PC, prin alianţa cu PNL, a dat liberalilor paritate în cadrul USL.

Întrebat de ce liderul PNL, Crin Antonescu îl acuză că ACD nu funcţionează, liderul PC, Daniel Constantin, răspunde:
“ Nu sunt jurist, aşa că nu am un răspuns la această întrebare. Din punctul meu de vedere, acesta este şi motivul pentru care în luna iunie am spus că nu mai funcţionează protocolul de colaborare PNL+PC, dar nu-l denunţăm juridic, pentru că asta ar însemna ruperea USL-ului. Nu vrem să ne asumăm asemenea lucruri. Nu cred că vrem să ne asumăm aceste lucruri, cel puţin nu noi, conservatorii. Dacă vrea altcineva, dacă vrea dl. Antonescu, n-are decât să o facă. Noi niciodată nu am pus în pericol, nici măcar cu o declaraţie sau o acţiune USL-ul şi vom milita în continuare să păstrăm acest lucru”, a precizat Daniel Constantin, preşedinte PC.

Dacă protocolul ACD anulează şi protocolul USL, liderul PC a spus că: “Dacă domnul Antonescu nu mai vrea susţinerea PC, nu este nici un fel de problemă. Eu cred că adversarul dumnealui este, şi a fost, opoziţia de astăzi – PDL. Nu eu spun conservatorilor nu-l mai votaţi pe Antonescu, dar prin abordarea pe care o are, eu cred că riscă foare mult în această perioadă şi sper să nu continue cu atitudinea aceasta. Facem cu toţii eforturi să-l înţelegem pe liderul PNL. Din pacate, am văzut în ultimul timp, că sunt abordări mai mult la adresa partenerilor: Ponta parşivel, Constantin subordonat, Voiculescu neruşinat, nici o catalogare la adresa Preşedintelui Traian Băsescu. În afara stărilor de moment ale dl. Antonescu, USL trebuie să rămână unit. E foarte important să ne respectăm angajamentul care-l avem faţă de cetăţeni, să guvernăm bine, că asta aşteaptă cetăţenii de la noi… nu conflicte’’, mai spune liderul PC.

Constantin susţine că nu i se poate reproşa nimic Partidului Conservator, că toate proiectele care s-au luat de către alţi colegi au fost susţinute în totalitate de conservatori.

Liberalii vor să meargă singuri la europarlamentare şi nu vor să le asigure locuri eligibile conservatorilor.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.