509 total views

Un nou proiect de hotărâre, pe ordinea de zi a ședinței din 29 noiembrie 2019, privind „aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investiții amenajare sens giratoriu intersecția Calea lui Traian cu strada Posada”, ne aduce în atenție o nouă investiței a administrației locale.

Înaintea Stației Petrom, la intersecția Bulevardului Calea lui Traian cu Strada Posada, deși există semnalizarea zonei cu un semafor, se produc foarte multe accidente. Potrivit unei adrese de la Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea, din septembrie 2016, se propune desființarea semaforului amplasat în intersecție și amenajarea unui sens giratoriu.

Având în vedere faptul că în această intersecție au avut loc evenimente rutiere nedorite, motiv pentru care a fost necesară semaforizarea, o soluție care în timp s-a dovedit insuficientă, s-a luat decizia construirii unui sens giratoriu. În plus, modul de intersecție a drumurilor implică manevre periculoase din punct de vedere al siguranței circulației, iar soluția de construire a unui sens giratoriu, în această intersecție, își propune rezolvarea problemelor actuale și de perspectivă ale modului de circulație în această zonă.

Potrivit Deviz General Total, întocmit de proiectant SC Irimat Cons SRL, costurile în mare ar fi:

– amenajarea terenului – 18.000 de euro

– proiectare și inginerie dar și asistență tehnică – 18.000 de euro

– lucrări de drumuri – 470.000 de euro

– semnalizare și marcaje – 150.000 de euro

– organizarea de șantier – 14.000 de euro

– cheltuieli conexe organizării de șantier – 3.000 de euro

– cheltuielile neprevăzute – 67.000 de euro

Cost total – 750.000 euro TVA inclus

Despre proiectantul SC Irimat Cons SRL

Potrivit ONRC, SC Irimat Cons SRL Ploiești este o companie de proiectare înființată și deținută, în calitate de asociat unic, de către omul de afaceri Florin Gelu Goroneanu. Acesta a deținut, în perioada 2005-2007, funcția de director adjunct în cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) din România, fiind coleg, în acea perioadă cu un alt asfaltator celebru, Nelu Iordache. Funcţia de la CNADNR a venit, potrivit presei, pe linie politică, din partea Partidului Democrat, prezent la guvernare alături de Partidul Național Liberal. În 2007, după preluarea ministerului de către liberalul Ludovic Orban, Florin Gelu Goroneanu a plecat de la conducerea companie.

În decembrie 2009, când Mircia Gutău încă era primar (n.r. februarie 2010 este arestat), societatea încheie un contract aribuit de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în valoare de 212.935,7 lei cu TVA (53.233,2 euro), pentru lucrări de prelungire a unei artere rutiere.

Și nu știm la ce preț a făcut SC Irimat Cons SRL, documentația pentru DALI…

10.Proiect_de_hot._si_raport_DALI_si_indicatori_Amenajare_sens_giratoriu_Calea_lui_Traian_cu_strada_Posada

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.