Loading

Drumul judetean care leaga localitatile Nicolae Balcescu de Galicea, din Valcea, a fost inchis incepand de joi, printr-o decizie a prefecturii, in urma prabusirii platformei soselei pe o portiune de 100 de metri.
“Comisia pentru situatii de urgenta a constatat ca platforma DJ 678D, Galicea – Nicolae Balcescu, care realizeaza legatura intre satele Valea Raului si Dosul Raului, a fost prabusita pe o lungime de aproximativ 100 de metri, in urma eroziunii de mal produse de apele paraului Topolog.
Astfel, circulatia pietonala si auto a fost intrerupta. De asemenea, a fost afectata si conducta de apa potabila si pusa in pericol reteaua de alimentare cu energie electrica a satului Dosul Raului.
Ca prime masuri temporare de interventie, autoritatea locala a realizat o varianta ocolitoare a drumului pe terenuri proprietate privata si a refacut tronsonul de conducta de apa potabila afectat, dar se impune, in regim de urgenta, efectuarea unor lucrari de recalibrare a albiei in zona afectata si de protectie a malului stang al paraului”, a precizat prefectul Mircea Nadolu.
Primul drum construit in ultimii 23 de ani in Prahova, realizat din fonduri private
Alunecarea de teren respectiva a intrerupt circulatia auto pe malul stang al Oltului intre Ramnicu Valcea si comunele riverane Oltului – Galicea, Olanu, Voicesti, singura varianta pentru a ajunge in aceste localitati ramanand DN 64, Ramnicu Valcea – Dragasani.

Valoarea estimativa a lucrarilor de interventie propuse este de aproximativ 119.500 de lei.

www.ziare.com

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.