282 total views

Pe 9 decembrie 2013 se implineste un an de cand USL si-a instalat o majoritate covarsitoare in Parlamentul Romaniei. FORTA CIVICA organizeaza, la nivel national, actiunea „Comemorare: 9 decembrie 2012 – 9 decembrie 2013, un an de minciuni USL”, prin care urmareste sa readuca in atentia cetatenilor o lista a masurilor prezentate in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012, masuri promise si neonorate de reprezentantii USL.

„9 decembrie este ziua in care comemoram un an de cand USL si-a asigurat – printr-o propaganda pompieristica – o majoritate comoda de 70% in Parlamentul Romaniei. Un an de zile de promisiuni neindeplinite, un an de cand esaloanele de varf ale coalitiei aflate la putere au subsumat interesele unei intregi natiuni propriilor interese. Este momentul sa tragem linia si sa facem un bilant. Iar concluzia evidentiaza un adevar de necontestat: dupa un an de zile, avem doar false promisiuni, decizii majore luate pe considerente politice, populism cronic, mimarea guvernarii si ambiguitate legislativa. Suntem transformati, cu fiecare zi care trece, in prizonierii unei demagogii sforaitoare, fara continut si finalitate”, afirma Mihai-Razvan Ungureanu, Presedintele FORTA CIVICA.
„Investitii de miliarde de euro? Ramase la stadiul de intentie. Noi locuri de munca? Doar un concept, pierdut printre foile Programului de guvernare USL. Masuri pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene? Doar la nivel declarativ – suntem codasi in Europa la gestionarea fondurilor structurale si de coeziune. Conditii mai bune in educatie? O utopie. Reducerea cheltuielilor guvernamentale? Inexistenta. Reducerea impozitelor? USL exceleaza in a deveni un campion al taxarii perpetue. Dupa un an de zile, nu observam decat autismul de care da dovada USL-ului in coordonarea oricaror strategii menite sa ofere tarii noastre sansa dezvoltarii si a stabilitatii”, afirma Mihai-Razvan Ungureanu, Presedinte FORTA CIVICA.
„Prin aceasta actiune, organizata in filialele FC din intreaga tara, vrem sa reamintim romanilor promisiunile facute de USL in campania pentru alegerile parlamentare din 2012. Cum au ales sa rasplateasca votul cetatenilor care nu au dorit altceva decat sa aiba un trai decent in propria tara? Cum justifica inexistenta unor solutii viabile in chestiuni vitale pentru tara noastra? Pe 9 decembrie 2012, prin minciuni, manipulari, incompetenta, nepasare si aroganta, USL a transformat Parlamentul Romaniei intr-un apendice al Executivului, necesar pentru situatiile in care trebuie „dezbatute” pe repede-inainte decizii aflate sub semnul intrebarii. Parlamentul ar trebui sa fie locul in care sunt reprezentate interesele fiecarui cetatean, cu responsabilitate si viziune. Nu locul in care se deconteaza discretionar – sub obladuirea unei coalitii care a indreptat Romania spre dezastru – obligatiile catre o intreaga clientela politica. USL devine paradigma lipsei de sansa, de viitor. Politica trebuie facuta cu responsabilitate, si doar pentru a servi interesului cetatenilor acestei tari. Ne-am saturat sa tot platim din buzunarul nostru incompetenta crasa si totalul dezinteres de care da dovada USL.”, conchide Presedintele FC.

BIROUL DE PRESA

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.