713 total views

Primarul comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, a convocat Consiliul Local al comunei în ultima şedinţă ordinară de lucru a acestui an, marţi 8 decembrie, orele 16.00. Pe ordinea de zi s-au aflat şapte proiecte de hotărâri.

CL Stoenesti 8 dec 2015

Printre acestea s-au numărat: rectificarea bugetului local pentru anul 2015; aprobarea solicitării unei scrisori de garanţie din partea Fondului Naţional de Garanţie a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A.-IFN în valoare de 1.920.307,40 lei, în vederea garantării obligaţiilor de plată a avansului de 1.745.734 lei din fondurile nerambursabile pentru implementarea proiectului intitulat “Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii în Comuna Stoeneşti, judeţul Vâlcea”, dar şi aprobarea constituirii Echipei de implementare a proiectului; aprobarea traseului microbuzului şcolar pentru transportul elevilor; încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Marinescu Nicolae. Edilul i-a convins pe toți cei 13 consilieri prezenți la ședință, să voteze în unanimitate toate proiectele de hotărâri inițiate.

5 spaţii de joacă pentru cei mici

Tot cu prilejul acestei şedinţe, consilierii au fost informaţi despre intenţia edilului de a achiziţiona echipamente de joacă pentru copii, care vor fi amplasate în cinci sate din comuna Stoeneşti. Propunerea alternativă de achiziţionare a ansamblelor de joacă a fost bine-venită pentru consilierii locali , aceştia fiind total de acord cu edilul şi susţinându-i propunerea.
Achiziţionarea acestora este un obiectiv pe care edilul şi l-a propus de când a ajuns la Primărie şi a promis că nu-şi va încheia mandatul fără să realizeze şi aceste locuri de joacă pentru cei mici.

“Îmi doresc achiziţionarea acestor echipamente de joacă de când am venit la Primărie. Intenţionez, dacă voi reuşi cu ajutorul Consiliului Local, să le achiziţionez până la finalul anului, dar montarea lor o vom face în primăvara anului viitor. Comuna Stoeneşti deşi are 13 sate, echipamentele vor fi amplasate doar în cinci dintre acestea – Stoeneşti, Dobriceni, Budurăşti, Bârlogu şi Piscu Mare, urmând ca în viitorul apropiat, să rezolvăm şi în satul Zmeurăt. Avem aproximativ 300 de copii în comună care vor beneficia din primăvara anului viitor de aceste spaţii de joacă. Satul Zmeurăt l-am lăsat mai la urmă deoarece copiii de acolo se duc la şcoală la Păuşeşti – Măglaşi, dar asta nu înseamnă că îi vom priva de acest lucru”, susţine edilul comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.
Discuţia a rămas deschisă pentru acest subiect, urmând probabil ca până la finele anului, edilul să mai solicite o extraordinară pentru aprobarea achiziţionării echipamentelor.

Se schimbă CL, în 2016, cu un PSD-ist sau PNL-ist…

Proiectul de hotărâre în ceea ce priveşte încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Marinescu Nicolae, s-a făcut la propunerea primarului, deoarece acesta va ocupa, începând cu data de 14 decembrie, funcţia de consilier personal al edilului. Următoarea şedinţă ordinară va avea pe ordinea de zi un înlocuitor al acestuia, de la PSD sau PNL. Din spusele primarului, locul ar trebui ocupat de un pesedist, care este plecat afară, neputând se pare, să-şi ocupe locul de consilier şi atunci, acesta va fi înlocuit cu un penelist. În prezent, Consiliul Local Stoeneşti este format din 13 consilieri – 3-PNL, 2-PSD, 8 independenţi şi ar putea din 2016 să fie – 4-PNL, 1-PSD şi 8 independenţi.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.