Loading

…și ne referim strict la turcii societății comerciale constructoare a autostrăzii Sibiu-Pitești. Așadar, o delegație din Turcia, formată din reprezentanții asocierii câștigătoare a licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu a Autostrăzii A1, a fost prezentă în instituțiile vâlcene, din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, unde a purtat discuții cu conducerea județului.

Subiectul dezbătut deși a fost cu privire la etapele proiectului, s-a pus accent pe importanța efectuării autostrăzii Sibiu – Pitești, pentru Coridorul IV Pan-European de transport. „Lotul care leagă Boița de Cornetu este unul dintre cele mai complexe ale autostrăzii Sibiu – Pitești. Este probabil, cel mai complicat tronson din țara noastră, pentru că va trece prin munți. În condiții de seriozitate și încredere reciprocă sunt convins că lucrurile vor merge cum trebuie. Mizez pe o bună colaborare și comunicare. Infrastructura rutieră este un domeniu prioritar pentru județul Vâlcea și pentru Guvernul României. Modificarea legislației achizițiilor publice, înființarea Registrului Utilajelor, modificarea procedurilor de obținere a avizelor și autorizațiilor, sunt rezultate legislative importante ale Guvernului pentru evoluția infrastructurii de transport în România. Guvernul a eliminat astfel principalele motive pentru întârzierea sau blocarea proiectelor”.

Pe traseul secțiunii Boița – Cornetu, în lungime de aproximativ 31,33 km vor fi construite: 49 de poduri și viaducte, șapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m, un ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret, se vor amplasa panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localități sau de arii protejate și aliniamente de arbori în dreptul localităților, pentru reținerea poluanților atmosferici.

Autoritățile vâlcene au dat asigurări că vor sprijini, în condițiile legii, desfășurarea în condiții optime a uneia dintre cele mai așteptate și importante investiții din județ în domeniul infrastructurii, investiție care va crea 700-800 locuri de muncă. Durata de proiectare și execuție a tronsonului Boița – Cornetu al autostrăzii Sibiu – Pitești este de 5 ani și 6 luni. Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.