567 total views

….asta în condițiile în care bugetul alocat și aprobat acestei structuri sportive a fost de 9.750.300 lei, completat ajunge la 10.467.800 lei și tot completat, astăzi, ajunge la 11.196.200 lei, și nimeni nu știe pe ce s-au dus acești bani, în condițiile în care vedem clar că utilitățile nu au fost plătite.


Cine sifonează bugetul SCM și pe ce? Cine își bate joc de banii noștri?


Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea se întrunește în ședință extraordinară, convocată de îndată, astăzi 22 octombrie 2019, pentru aprobare rectificare buget de venituri proprii și subvenții al instituției Sport Club Municipal pentru anul 2019, în plus cu suma de 728.400 lei. Astfel, bugetul SCM ajunge la valoarea totală de 11.196.200 lei.

În „Referatul de aprobare”, la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului, întocmit de Direcția Economică Financiară, se menționează că prin adresă SCM a solicitat majorarea veniturilor cu suma de 728.400 lei. Executivul local propune, așadar, CL să aprobe intrarea „în buzunarul” SCM a unui nou cuantum de 728.400 lei compus din….

donații și sponsorizări 28.400 lei

subvenție municipiu 700.000 lei

…din care

– „89.000 lei cheltuieli de personal,

– 639.400 lei pentru plată facturi utilități la Sala Sporturilor Traian, plata contractelor de activitate sportivă, secția handbal”.

În „Raportul” întocmit tot de Direcția Economică Financiară, textul se modifică „oleacă” și se completează astfel: „cheltuieli de personal, plată servicii pentru întreținere, utilități la Sala Sporturilor Traian, plată contracte de activitate sportivă secția handbal, dar și servicii transport” și observăm că cei 89.000 lei sunt de fapt pentru cheltuieli de personal nou angajat după preluarea Sălii Sporturilor Traian, iar 639.400 pentru finanțare cheltuieli „bunuri și servicii”.

Cu alte cuvinte, pentru că textul este modificat, deși trebuia să fie exact și în documentul „raport de aprobare” și în documentul „raport”, ne face să credem că suma de 639.400 lei se poate duce către orice altă secțiune de la „Titlul II. BUNURI ȘI SERVICII”, și care are o gamă largă de servicii menționate, cum ar fi – reparații curente, hrană, medicamente și materiale sanitare, deplasări, protecția muncii și, atenție!, „alte cheltuieli” care sunt – „reclamă și publicitate, protocol și reprezentare, prime de asigurare non-viață, chirii, alte cheltuieli cu bunuri și servicii”.

Să înțelegem că din 10 milioane de lei, buget alocat, nu s-au putut plăti utilitățile, în condițiile în care pe fiecare trimestru (vezi document atașat!) au fost alocate sume imense pentru tot necesarul existenței acestei structuri sportive și mai trebuie încă 700.000 lei? De ce?

Domnule primar Mircia Gutău, pentru a nu mai exista suspiciuni asupra dumneavoastră, că utilizați un buget excesiv pentru SCM, pe care îl împărțiți cum vă poftește inima, deși nu știm pe ce, vă solicităm să faceți public pe site-ul oficial al Primăriei Râmnicu Vâlcea, toate cheltuielile acestei instituții, leu cu leu. Aici sunt banii noștri, domnule primar, și noi nu știm pe ce se duc.

Faceți public cine a donat/sponsorizat și cât către SCM în 2019,

Faceți public ce înseamnă „alte venituri” unde este menționată o sumă imensă și defalcați veniturile, Faceți public și defalcați fiecare leu cheltuit la secțiunea „materiale și prestări servicii” unde suma imensă alocată este de 6.649.200 lei, mai mult de jumate din bugetul pentru 2019,

Faceți public și defalcați leu cu leu cheltuit la secțiunea „alte bunuri și alte servicii pentru întreținere” unde suma alocată este de 462.000 lei,

Faceți public și defalcați leu cu leu cheltuielile de la secțiunea „ deplasări interne” unde suma alocată este de 620.000 lei…

…și tot așa,

faceți public fiecare leu cheltuit, dați dovadă de transparența pe care tot susțineți că o afișați, dar nu o vedem.

Fiți corect, faceți public, domnule primar Mircia Gutău, și spuneți-ne pe ce ați cheltuit 11 milioane de lei cu SCM? 112.000.000.000 (miliarde lei vechi)

Faceți un efort și prezentați public leu cu leu și bugetul pe 2017 și 2018 al SCM Râmnicu Vâlcea!!!

Haideți, sigur puteți! Iunie 2020 bate la ușă! SCM se pare că va fi o „piatră de gât”. Mai aveți timp să ne demonstrați că nu sifonați bugetul local, că sunteți corect, cinstit, onest, și acțivați în folosul cetățeanului și nu al buzunarului!!!

Noi, vâlcenii, încă mai avem răbdare, așteptăm să ne prezentați cele solicitate!!!

Faceți un efort și luați-ne în calcul măcar de această dată!!!

BANI DE BURSE TOT NU SUNT, AȘA E?

4.Proiect_si_raport_rectificare_buget_SCM

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.