159 total views

`Comunicat de presă

În ultimile două săptămâni, cetăţenii municipiului Rm.Vâlcea au găsit în cutiile poştale un fluturaş specific campaniilor electorale prin care s-au adus acuzaţii defăimătoare la adresa administraţiei publice judeţene pentru presupuse majorări de tarife la serviciile sociale de alimentare cu apă, canalizare şi încălzirea locuinţelor. Autorii respectivei tipărituri care sunt uşor de identificat ignoră câteva lucruri esenţiale. În primul rând, chiar reprezentanţii lor guvernamentali au stabilit normele noi de tarifare, cu evoluţia anuală progresivă până în 2020, ca o condiţionalitate a atragerii de fonduri europene pentru modernizarea şi extinderea serviciilor sus-amintite. În al doilea rând, ignoră deliberat faptul că Consiliul Judeţean a ţinut permanent sub control evoluţia tarifelor şi preţurilor, fapt confirmat de locul penultim pe ţară deţinut de judeţul Vâlcea în ceea ce priveşte nivelul redus de creştere a eforturilor financiare ale cetăţenilor pentru achitarea serviciilor publice.

La aceste argumente, dar ca o contrabalansare la blasfemiile risipite prin cutiile poştale, se adaugă începând din data de 1 octombrie a.c. măsura pe care conducerea Consiliului Judeţean reprezentată de preşedintele Ion Cîlea, împreună cu conducerea CET Govora au luat-o în vederea furnizării căldurii în toate apartamentele racordate la reţeaua de termofinare. De altfel, printr-un anunţ apărut în presa alocală la sfârşitul săptămânii trecute, s-a adus la cunoştinţă că locuitorii municipiului Rm.Vâlcea vor beneficia timp de 3 săptămâni de agent termic gratuit.
De asemenea, au fost identificate familiile cu venituri mici care vor primi subvenţie lunară la căldură pe toată perioada sezonului friguros. Iar ca ultimă noutate mai trebuie precizat că, la insistenţele preşedintelui Ion Cîlea, au fost identificaţi şi cetăţenii din întregul judeţ care folosesc energie electrică pentru încălzirea locuinţelor şi care vor avea dreptul, potrivit unei măsuri de interes social luată de Guvernul Ponta, de a primi subvenţie specială pentru consum energetic.

Compartimentul de relaţii cu mass media,

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.