121 total views

Vladimir Oane, Dan Ciotu şi Dragoş Ilinca – trei tineri români care au construit în şapte ani de zile o soluţie vândută la nivel internaţional într-una dintre cele mai fierbinţi arii ale industriei de IT – analiza informaţiilor publicate despre companii pe reţele sociale precum Facebook sau Twitter, au vândut firma uberVU către compania canadiană HootSuite, într-o tranzacţie evaluată de presa internaţională la 15-20 mil. dolari.

„Proiectul a pornit că o joacă, fiind bazat pe o idee gândită timp de numai două zile, din care acum nu s-a mai păstrat aproape nimic“, spunea în anul 2009 pentru revista Business Magazin Vladimir Oane, unul dintre fondatori.

Cei trei tineri, care s-au născut în Râmnicu Vâlcea şi Petroşani şi s-au întâlnit la Bucureşti unde au absolvit Politehnica, au fondat compania uberVU în 2007, iar un an mai târziu obţineau prima finanţare la Londra, unde au şi mutat sediul central al companiei. După finanţarea de la organizaţia Seedcamp din Londra, uberVU şi-a mutat sediul central în SUA, după intrarea în acţionariat a fondului de investiţii Eden Ventures. În total, compania a obţinut finanţări de peste un milion de dolari.

Comunicatul transmis de HootSuite nu oferă niciun detaliu despre valoarea tranzacţiei şi nici câte acţiuni mai deţineau în cadrul uberVU cei trei fondatori, însă dacă tranzacţia a fost de 15-20 mil. dolari, fiecare dintre cei trei români a devenit, cel mai probabil, milionar în dolari.

uberVU are peste 200 de clienţi din rândul marilor companii, printre care 3M, NBC, Heinz, Fujitsu, SC Johnson, Getty Images, indiegogo sau L’Occitane.

HootSuite este unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de instrumente prin care companiile îşi pot administra prezenţa pe reţelele sociale precum Twitter, Facebook, Foursquare şi Instagram. Preluarea uberVU este prima achiziţie după ce HootSuite a atras anul trecut fonduri de 165 milioane de dolari.

zf.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.