134 total views

Marţi, preşedintele ADI Salubrizare, Victor Popescu, s-a întâlnit cu membrii administraţiilor locale. În cadrul întâlnirii acesta a precizat că judeţul Vâlcea va avea trei depozite ecologice de colectare a gunoiului.

ADI noiembrie 2

“Astăzi, în această adunare generală a ADI Salubrizare, trebuie luate măsuri urgente în domeniul colectării deşeurilor. La nivelul judeţului Vâlcea, managementul deşeurilor este extrem de deficitar, de ani de zile neexistând o strategie coerentă în domeniu. În viitorul apropiat, vor fi construite două centre de colectare, la Roeşti şi Brezoi, pe lângă cel existent din Râmnicu Vâlcea. Din nefericire, problema deşeurilor a trenat în Vâlcea. Nu sunt prea bucuros că am găsit-o într-o fază incipientă atunci când am preluat conducerea ADI Salubrizare. Trebuie luate urgent nişte măsuri. (…) Până anul acesta, ar fi trebuit ca deşeurile să fie colectate selectiv. În Vâlcea începuse bine această activitate, însă a sfârşit prost. Erau colectate selectiv, însă depozitate de-a valma şi nevalorificate. Trebuie reluat acest lucru, însă nu cum s-a făcut până acum’, a declarat preşedintele asociaţiei.

ADI Salubrizare are ca membri toate administraţiile locale din judeţul Vâlcea – 89 – la care se adaugă Consiliul Judeţean şi deşi a fost constituită în urmă cu cinci ani, a devenit funcţională în acest an.

“Din păcate, cinci ani nu s-a întâmplat nimic şi avem de implementat un proiect pe fondul de mediu, de aproximativ 142 de milioane de lei, însemnând realizarea la nivelul întregului judeţ un program integrat de gestiune a deşeurilor. Am reuşit să modificăm statutul şi trebuie să ne apucăm de treabă, în condiţiile în care o treime din localităţi nu au un serviciu de colectare a deşeurilor”, a mai afirmat Victor Popescu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.