67 total views

Dezamăgire cruntă

După doi ani de mandat în Parlamentul României, Traian Dobrinescu, deputat PNL, vine în faţa presei cu afirmaţii de doi lei şi de neacceptat. Acesta a demonstrat astăzi, că în doi ani de deputăţie, nu a reuşit să înţeleagă decât că fondurile de la Uniunea Europeană s-au dus pe salarii şi pensii şi că dacă trec ei, pnl-iştii la PPE, România va primi mai mulţi BANI!!!

În conferinţa de presă organizată astăzi, 4 iulie 2014, deputatul PNL, Traian Dobrinescu a făcut o afirmaţie uluitoare atât vis-a-vis de conţinutul ei, cât şi de cel care a spus-o.

Domnul deputat Traian Dobrinescu ne-a anunţat, pe un ton egal, că în România au intrat bani de la Uniunea Europeană, dar vezi Doamne, ei au fost cheltuiţi pe pensii şi salarii. Dacă această afirmaţie ar fi fost făcută de un elev din ciclul gimnazial sau liceal, am fi considerat că acesta a chiulit la orele de economie politică şi se uită numai la filme cu vampiri în loc să vadă şi jurnalele de ştiri.

Pentru corecta informare a d-lui deputat Traian Dobrinescu, care totuşi are doi ani de deputăţie, în care putea să se informeze ce doresc fondurile europene de la noi şi noi de la ele, îi transmitem respectabilului parlamentar, că fondurile europene sunt folosite pentru lucrări de infrastructură , mediu sau calificare a forţei de muncă. În niciun caz, aceste fonduri ale UE nu sunt folosite pentru a acoperi salariile bugetarilor, sau deficitul de la fondul de pensii.

Credem totuşi, că respectabilul nostru parlamentar, ar trebui să fie mai atent cu ceea ce doreşte să comunice presei , deoarece în aceeaşi conferinţă de presă, dânsul ne-a spus cu nonşalanţă că europarlamentarii PNL vor migra de la grupul ALDE la grupul PPE, conform celor hotărâte la Congresul PNL, de la sfârsitul lunii iunie. Argumentul forte ca să explice această trădare, pentru că în fapt este o trădare, a fost că România poate primi prin alipirea europarlamentarilor PNL la grupul PPE, mai mulţi bani din fonduri europene. Pentru informarea corectă a domnului deputat, îi spunem acestuia, că în exerciţiul bugetar 2014-2020, România are alocaţi de la Uniunea Europeană 39 miliarde de euro, cu trei miliarde în plus faţă de cât a avut alocat în exercitiul bugetar 2007-2012. Suma de 39 miliarde de euro a fost votată de Parlamentul European în iunie 2012 şi această sumă nu mai poate suporta corecţii. Aşa că, trecerea europarlamentarilor PNL la PPE, nu reprezintă de fapt decât un joc de interese al liderului naţional Crin Antonescu, pentru ca distinsa sa soţie, europarlamentarul Adina Vălean, să ajungă vicepreşedintele Parlamentului European.

Şi ca să-l mai informăm corect pe dl. deputat, ţinem să-i reamintim că delegaţia României din PE, deşi este a şaptea ca mărime ( 32 de membri), pare a fi una din cele mai dezbinate, interesul naţional fiind pălit de interesul de partid.
Cunoscându-i probitatea morală şi profesională, îi recomandăm d-lui Traian Dobrinescu, să se informeze mai bine atunci când doreşte să transmita informaţii presei vâlcene deoarece, prin presa vâlceană, sunt şi oameni care se informează şi nu pot fi duşi cu “preşul” de dl. deputat.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.