92 total views

Nemulțumirea sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă după OUG 13 rămâne un mister pentru unii politicieni care, în mod normal, sunt aleși pentru că înțeleg problemele care frămîntă cetățenii unei țări. Din gloata de parlamentari care susţin procesul de modificare a Codului Penal, unul se ridică mai presus decât toţi, cu vocea veşnic vehementă şi cu privirea încruntată. Este Cătălin Rădulescu, deputat PSD, un om cu o condamnare definitivă în CV şi cu multe de scandaluri bifate în viaţa publică.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeș, reprezintă exemplul crud și dureros al politicianului care nu își respectă cetățenii, constată EVENIMENTUL ZILEI. Reacția acestuia la adresa manifestanților a reușit să uimească întreaga țară prin lipsa de bun simț la adresa tuturor românilor doar din cauza unei diferențe de opinie. „De ce mai stau ca proştii, acolo? Au fost scoşi în stradă şi manipulaţi. Au fost mulţi dintre ei aduşi de multinaţionale. Danone, Raiffaissen şi câte şi mai câte. N-au treabă? N-au serviciu? N-au copii?”, s-a întrebat, retoric, Rădulescu în momentul în care s-a deschis subiectul OUG 13. De menționat că deputatul are la activ o condamnare de un an și șase luni.

Social democratul cu multe scandaluri fizice la activ e unul dintre parlamentarii care susţin procesul de modificare a Codului Penal. Mai mult, remarcă GÂNDUL, Rădulescu ameninţă că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi e pregătit să o folosească din nou. „Dacă mă apucă o nebunie, pot să ies şi să trag din nou cu ea. Am tras şi eu la Revoluţie şi pot să trag din nou. Pot să ies și în Piața Victoriei dacă vreau. E alegerea mea și răspund pentru ea. Datorită mie aveți acest interviu. Dacă nu ieșeam, nu mai exista. Eram tot sub comunism”, a mai spus Rădulescu.

Întrebat dacă se gândeşte să iasă în Piaţa Victoriei, social-democratul a răsuns: „Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine vreo nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla”. ROMÂNIA LIBERĂ amintește că în 5 decembrie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar.

Acestea sunt opiniile lui Rădulescu exprimate într-un interviu pentru ADEVĂRUL. Nu este vorba despre un interviu filmat cu camera ascunsă, ci despre un interviu asumat. Dar de unde a apărut acest Rădulescu? La Revoluţie era student la Medicină, în Timişoara. A luat o armă şi a tras înspre terorişti. „Cum să nu trag? Trăgeam şi eu, aşa, la întâmplare…”. Drept răsplată pentru aceste dovezi de inconştienţă s-a ales cu o indemnizaţie de revoluţionar pentru câte zile o avea şi cu un loc de deputat în primul Parlament de după Revoluţie.

În 1990 era cel mai tânăr deputat român (27 de ani). Când FSN-ul s-a rupt (Iliescu / Roman), Rădulescu a mers în tabăra pierzătoare. N-a mai prins şi al doilea mandat, aşa că, din 1992, a lăsat politica şi a intrat în afaceri. Afaceri a făcut vreme de 20 de ani: a avut fabrică de detergenţi, fabrică de cafea, hoteluri la Mamaia, firmă de construcţii în Piteşti şi multe altele. În 2012 Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, l-a aruncat din nou în arenă şi l-a făcut deputat PSD de Argeş.

Ajuns în Casa Poporului, Rădulescu n-a înţeles de vorbă bună că deputăţia nu face casă bună cu afacerile, aşa că s-a ales cu o condamnare cu suspendare pentru acte de comerţ incompatibile cu funcţia de deputat: un an şi şase luni. Oricum, n-a contat prea mult această condamnare; argeşenii l-au votat şi anul trecut şi iată-l din nou deputat.

sursa/ziarero.antena3.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.