333 total views

Consiliul ARACIS reunit în ședință, joi 25 iulie 2019, a adoptat mai multe hotărâri cu privire la avizele de acordare în urma evaluării programelor de studii universitare de licență/masterat. Printre unitățile de învățământ care au primit avize se numără și Universitatea din Petroșani pentru Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, specializarea Electromecanică, pentru clasele formate la Horezu, în incinta Liceului „Constantin Brâncoveanu”. Universitatea a primit autorizare de funcționare provizorie pentru învățământ cu frecvență – 30 studenți/an, nr de credite 240.

Tot joi, 25 iulie 2019, Consiliul Local Horezu reunit în ședință ordinară aprobă darea în folosință gratuită către Universitatea din Petroșani în vederea desfășurării activităților didactice universitare, pe termen limitat – 5 ani – a unor spații din incinta Liceului „Constantin Brâncoveanu” – fără a perturba procesul de învățământ al liceului. Spațiile aprobate sunt: sală amfiteatru, sală de clasă, laborator de mașini și acționări electrice, laborator de – informatică, chimie, fizică, electrotehnică, mecanică, acționări și măsurări, atelier electro 1 și 2, atelier construcții, sală clasă seminar, sală lectură bibliotecă, sală sport și chiar centrul de documentare și informare CDI.

O altă veste bună de la Universitatea Petroșani este că admiterea a fost finalizată cu un succes neașteptat și astfel putem spune că unitatea de învățământ se bucură de o mare încredere.

„Două dintre profilele de la Universitatea din Petroșani au fost ocupate și nu se va mai susține o a doua etapă de admitere și la toamnă, iar pentru o parte dintre studiile de master locurile au fost în totalitate ocupate, rămânând doar câteva cu taxă. Este o premieră absolută a ultimilor ani, iar Rectorul acestei institutii vorbește despre faptul că școala a ajuns în topul instituțiilor din județul Hunedoara, în ceea ce privește încrederea de care se bucură în rândul oamenilor. „Am finalizat masterul și, în urma examenului dat, am afișat și lista celor care sunt admiși. Avem, per total 210 locuri bugetate și, până la 600 cu taxă. S-au înscris 512 studenți și, sigur, locurile bugetate sunt toate ocupate, urmând ca, în sesiunea de toamnă să mai dăm admitere doar pentru cei cu taxă”, spune prof. Univ. dr. habil Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani, pentru publicația Cronica Văii Jiului. La Administratie Publică și la Asistență Socială, la master, am ocupat toate locurile și cu taxă și fără taxă, deci nu mai putem da admitere. Este o premieră, pentru că, până acum, aceste specializări le finalizam toamna și ne gândim că anul viitor, la aceste două specializări și la încă vreo alte 4 la master, care merg foarte bine, să deschidem și la extensia de la Deva acreditarea lor, pentru că atunci vom putea primi locuri bugetate în plus”, a mai adăugat Rectorul Universității, pentru „CVJ”. Pentru studiile de licență, Universitatea din Petroșani are 615 locuri, s-au înscris doar 451 de studenți, iar dintre ei 250 sunt din Republica Moldova. Pentru ei, universitatea avea 100 de locuri, dar încă se așteaptă confirmarea posturilor ocupate on-line. „O admitere care arată că această universitate este cotată bine în ceea ce priveste fluctuația de tineri, cât și în peisajul Văii Jiului. Recent, colegii noștri au făcut un studiu sociologic, vis-a-vis de modul în care sunt văzute instituțiile publice din Valea Jiului, iar Universitatea s-a situat la un nivel de încredere de 79%, undeva în top 3 instituții din județul Hunedoara”, a conchis profesorul universitar Sorin Radu, pentru aceeași publicație „CVJ”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.