941 total views

…cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie 300 lei și totul este posibil dacă ești locuitor cu acte al comunei Slătioara, din județul Vâlcea.

În acest sent, conducerea Primăriei a făcut public și anunțul în atenția cuplurilor căsătorite, în anul 2021 și aflați la prima căsătorie, precum și în atenția părinților copiilor născuți tot în acest an. Mai mult, pentru o verificare finală a beneficiarilor stimulentului acordat, conform HCL 22/2019, cei interesați se pot adresa persoanei de contact din cadrul Primăriei, consilier – Simona Albuică, la numarul de telefon 0755150161, dar, atenție!, până la data de 07.12.2021.

Așadar, tinerii care au decis să se căsătorească în anul 2021 vor primi de la Primăria Slătioara, cu ajutorul consilierilor care au votat în 2019 un proiect de hotărâre în acest sens, o suma de bani nu foarte mare, dar bine-venită în această perioadă cu restricții și nu numai. Puține sunt totuși Primăriile care vin în ajutorul celor care se căsătoresc, a noilor născuți, a tinerilor care împlinesc 18 ani sau a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Așadar, vedem că dministrația Slătioara își îndreaptă atenția către cele 4 (patru) categorii de locuitori ai săi și în special către tinerii care sunt cea mai importantă resursă umană din procesul de dezvoltare durabilă a oricărei comunități, nu doar Slătioara. Un obiectiv important al conducerii acestei Unități Administrative, condusă astăzi prin primar – Camelia Romcescu – este acela „ca tinerii să cunoască și să respecte regulile care să le asigure succesul în viața cotidiană, să folosească rațiunea înaintea de a trece la fapte și să își folosească la maximum spontaneitatea creativă”.

Am putea spune că edilul acestei comunități se implică în „programul plan de viață” și ajută tinerii ieșiți din sistemul instituționalizat să-și construiască propria viață, încurajându-i să contribuie la integrarea socială și profesională. Vorbim de un demers social care nu este pus în practică de fiecare Primărie (din județul Vâlcea fără a generaliza pentru alte județe), dar care poate fi o perspectivă…

Imaginea alăturată textului este aleasă la întâmplare și nu reprezintă tineri din Slătioara

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.