Loading

PNL Râmnicu Vâlcea dezavuează și condamnă public campania lansată de primarul municipiului împotriva viceprimarului liberal – Virgil Pirvulescu.

„Dorim să informăm corect opinia publică în ceea ce privește achiziția terenurilor falitei Oltchim, iar în acest sens venim cu următoarele precizări:

➡ în conformitate cu HCL 72 din 2021 (poza mai jos), primarul trebuia să supună la vot Consiliului Local, modalitatea de achiziție, adică participarea la licitație a UAT Râmnicu Vâlcea, prin împuternicit Virgil Pîrvulescu. Acest lucru nu s-a întâmplat, primarul delegând atribuțiile de participare la licitație administratorului public, nu viceprimarului liberal, așa cum era decizia Consiliului Local nr. 72/2021.

➡ încă din perioada campaniei, dl Virgil Pîrvulescu a militat pentru achiziția terenurilor Oltchim în vederea amenajării unui parc industrial pentru dezvoltarea orașului

➡ acest desiderat a fost inserat ca și punct prioritar în protocolul de colaborare al fostei “Alianțe pentru Râmnic” PNL-USR

➡ în acest sens, anul trecut, în ședința ordinară din 22 aprilie 2021, s-a adoptat cu 22 de voturi “pentru” și 1 “abținere”, Hotărârea de Consiliu Local nr. 72 privind împuternicirea domnului Pîrvulescu Virgil – viceprimar al municipiului să întreprindă demersurile legale de preluare în domeniul public și/sau privat al municipiului a unor imobile-terenuri.

Textul hotărârii este neinterpretabil:

Art.1. Se împuternicește domnul Pîrvulescu Virgil – viceprimar al municipiului să întreprindă demersurile legale pentru preluarea în domeniul public și/sau privat al municipiului a unor imobile-terenuri, situate în rază administrativ-teritorială a municipiului Râmnicu Vâlcea, în vederea asigurării unui mediu favorabil înființării și/sau dezvoltării afacerilor prin realizarea de noi investiții ce vor duce la crearea de noi locuri de muncă, precum și pentru realizarea unor obiective de interes public local.
Art.2. Demersurile legale ce urmează a fi întreprinse pentru preluarea în domeniul public și/sau privat al municipiului a unor imobile – terenuri vor ține seama de reglementările Planului Urbanistic General al municipiului.
Art.3. Modalitatea de preluare în domeniul public și/sau privat al municipiului a imobilelor-terenuri în scopul menționat la art.1 se va aprobă de către Consiliul Local al municipiului în funcție de soluțiile juridice identificate în cursul demersurilor domnului Pîrvulescu Virgil – viceprimar al municipiului.
Art.4. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează domnul Pîrvulescu Virgil, viceprimar al municipiului.

➡ în urma demersurilor diplomatice întreprinse de către dl Virgil Pîrvulescu, atât la nivel central, dar și local, s-a urgentat de creditorul principal, adică statul român reprezentat de Ministerul de Finanțe, scoterea la licitație a terenurilor deținute de Oltchim s.a.

Pe cale de consecință, vanitatea primarului este singurul lucru care a împiedicat municipalitatea să participe la licitația de achiziție a terenurilor Oltchim. Condamnăm ferm această atitudine neproductivă a executivului local, care nu a dorit să respecte și să pună în aplicare deciziile legislativului. Ca de fiecare dată, singura dorință a primarului Mircia Gutău este să genereze, la nivelul orașului Râmnicu Vâlcea, falsa impresie că Partidul Național Liberal se opune dezvoltării orașului.

PNL Râmnicu Vâlcea asigură pe toți cetățenii municipiului că vom trata cu maximă seriozitate toate aspectele ce țin de dezvoltarea orașului și vom susține întotdeauna acele proiecte care aduc plus valoare și beneficii tuturor vâlcenilor. PNL Râmnicu Vâlcea nu o să accepte niciodată ca fondurile Primăriei să fie folosite pentru achiziții de terenuri la suprapreț, în acest sens, singura persoană îndreptățită să aducă în patrimoniu terenurile de la S.C. Oltchim S.A. este viceprimarul Virgil Pîrvulescu, conform HCL 72/2021.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.