211 total views

Surse bine informate susţin că în ultima vreme s-ar fi purtat mai multe discuţii de tatonare cu diferite autorităţi locale pentru construirea unei mici moschei în judeţul Vâlcea.

unitatea-militara-valdesti

Solicitanţii nu doresc neapărat o clădire impunătoare, mai susţin sursele noastre, una dintre ele fiind un cunoscut topograf, pentru funcţionarii din primăria Râmnicu Vâlcea, dar nu numai. Şi zona amplasamentului ar putea fi una care să nu agreseze practicanţii altor religii, în special cea creştină.

Momentan, tratăm subiectul ca pe un zvon, dar nu ca pe unul oarecare. Am decis supunerea lui atenţiei publice pentru că, nu cu mult timp în urmă, presa locală a relatat despre faptul că autorităţile naţionale studiază posibilitatea ca un număr limitat de refugiaţi din Siria să fie cazat temporar chiar în Râmnicu Vâlcea, în cadrul proiectului UE de împărţire a efortului de absorbţie a valului uriaş de imigranţi din Orientul apropiat în cote pentru fiecare ţară.

La momentul respectiv, autorităţile locale au negat, dar cam cu jumătate de gură, în termeni populari, veridicitatea iniţiativei. Şi atunci, ca şi acum, ca multe altele, informaţia e ţinută la secret de autorităţile locale. Acum, probabil şi din cauza logicii electorale în care se află politicienii.

Fără a avea nici cea mai mică problemă legată de considerente religioase, poporul român fiind cunoscut ca unul tolerant, în general, nedumerirea noastră rămâne, totuşi, legată de oportunitatea unei astfel de iniţiative cât timp, potrivit datelor oficiale ale INS, în această zonă numărul persoanelor de religie musulmană cu cetăţenie română este foarte redus, cel puţin în comparaţie cu, Craiova, spre exemplu.

Fiind, totuşi, o perioadă de atenţie sporită şi deschidere la dezbatere din partea cetăţenilor, chiar suntem curioşi ce părere au ei şi cei pe care vor să-i trimită în diferite demnităţi naţionale despre acest inedit subiect.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.