441 total views

…cu acordul și îngăduința Consiliului Local și implicit a primarului Mircia Gutău, Romprest umilește vâlcenii cerând majorări de tarife prin creșterea numărului de salariați și a numărului de curse al trasportului de colectare, obligat fiind de OUG 74/2018. Filmul atașat articolului demonstrează cum Romprest încalcă obligațiile contractuale, iar noi plătim majorări pentru „furt calificat”.

SOLICITĂM Romprest să vină de URGENȚĂ în fața Consiliului Local, în ședința următoare, și să facă dovada că a angajat 24 de persoane de la 1 ianuarie 2019 și până în prezent. Cu transportul care de la 48 curse/săptămână ajunge la 144…ne-am lămurit.

Și astfel, afacerea deja de notorietate Gutău-Romprest își scrie un nou capitol. După a 5-a majorare a tarifelor, în 3 ani și 9 luni, ultima fiind făcută prin HCL 13/31.01.2019, în care Romprest a „reușit” performanța să își crească tarifele și cu 300%, Romprest pur și simplu umilește vâlcenii!

Contract de delegare 23205/26.06.2015

Primăria Râmnicu Vâlcea încheie cu Romprest contractul de delegare nr. 23206/26.06.2015, contract în care se stipulează:

Capitolul 3 – Obiectul contractului de delegare

Art.3.3 – Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale și al deșeurilor similar, provenind din activități comerciale din industrie și instituții, inclusiv fractii colectare separat, fără a aduce atingere fluxului de deșeuri de echipamente electirce și electronice, baterii și acumulatori


Capitolul 18 – indicatori de performanță

Art 18.2 – Colectarea și transportul deșeurilor pe fracțiuni; se interzice amestecarea diferitelor fracțiuni de deșeuri colectate selectiv între ele sau cu deșeuri reziduale, biodeșeuri sau alte tipuri de deșeuriȘedința ordinară – 31.01.2019

Direcția de Dezvoltare Locală propune Consiliului Local aprobarea HCL 13 prin care tarifele Romprest se majorează din nou (a cincea oara în ceva mai mult de 3 ani). În motivarea solicitării, în memoriul tehnico-economic, Romprest afirmă: „datorită OUG 74/2018 trebuie să colectăm separat deșeurile, în cosecință trebuie să creștem numărul de curse efectuate săptămânal, de la 48 curse/săptămână în prezent la 144 curse/săptămână de la 01.01.2019. Implicit și numărul de kilometri efectuati anual crește de la 225.566 km/an la 676.700 km/an”.
În același document, Romprest mai spune și că va angaja suplimentar personal și își va crește costurile cu munca vie. Concret, Romprest spune că va avea nevoie și va angaja suplimentar 24 persoane.


Filmare colectare la grămadă – 22.08.2019

Un vâlcean fimlează mașina Romprest în timp ce colectează deșeurile. Spre uimirea noastră, toate fracțiile de deșeuri reciclabile sunt descărcate în același container, aceiași mașină, aceiași cursă!
Cu toate că toți râmnicenii și toate firmele din Râmnicu Vâlcea îi achită lui Romprest tarifele majorate cu angajați și curse în plus, dar operatorul se gândește „să fure” și face economie la curse, băgând toate fracțiile de deșeuri la un loc într-o singură cursă, când este obligat să realizeze 3 curse!

Ședința ordinară – 30.08.2019

Consilierul Grigore Crăciunescu vede filmarea și la sesizarea acestor aspecte Gutău Mircia recunoaște cu nonșalanță că așa se desfășoară colectarea deșeurilor, că se amestecă deșeurile, dar în mod uluitor, afirmă că nu are ce să facă din cauza contractului încheiat de predecesorii săi!

Gutău Mircia dovedește:
– ori o gravă necunoaștere a contractului existent actualmente între Primăria Râmnicu Vâlcea și Romprest;
– ori are un interes în a proteja operatorul Romprest.
În cazul de față, primarul trebuie să constate încălcarea clauzelor contractuale, să aplice amenzi, conform contractului și a legislației în vigoare și să solicite Romprest să colecteze și să transporte separat toate fracțiile de deșeuri.

DE LA MINUTUL 5.30

CONSILIUL LOCAL trebuie să ia act de faptul că Romprest are din 2015, prin contractul 23205/26.06.2015, Obligația Colectării Separate și Transportului Separat al deșeurilor municipale și similare, și din acest motiv HCL 13/31.10.2019 și documentele anexe Conțin Informații Neadevărate Care Au Indus În Eroare Consiliul Local și au dus la Majorarea Artificială A Tarifelor. HCL 13/31.01.2019 trebuie revocată pentru că prin această acceptare a tarifelor majorate artificial și ilegal s-au prejudiciat toate persoanele fizice și juridice de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea (toți clienții Romprest din municipiu care au achitat aceste tarife majorate ilegal) cu o sumă estimată de aproximativ 2 milioane de lei/an.

Tarifele trebuie recalculate, cu noi fișe de fundamentare care să conțină informațiile reale ale cheltuielilor cu prestarea serviciilor.

SOLICITĂM instituțiilor și organelor în drept ale statului să facă verificările de rigoare asupra dovezilor expuse mai sus și să aplice sancțiunile legale care se impun.

DOCUMENTE ATAȘATE – HCL și CONTRACT ROMPREST/PRIMĂRIE

Proiect_hot_tarife_distincte_activitati_serviciu_salubrizare

Contract de delegare a unor activitati componente ale Serviciului Public de Salubrizare in Mun. Rm. Valcea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.