829 total views

A devenit deja o tradiţie ca, pe data de 14 septembrie, în comuna Vaideeni să se desfăşoare Târgul pentru animale. Astfel, cu începere de la ora 11.00 are loc deschiderea oficială a evenimentului.

targ animale vaideeni

Peste 50 de standuri cu animale vor fi amenajate pe platoul „Învârtita dorului”, exponate aduse din Banat, Bucovina, Maramureş şi din alte zone ale ţării. În program au loc următoarele acţiuni: vizitarea standurilor cu produse tradiţionale; expoziţie cu vânzare de ovine, bovine şi caprine; un concurs de apreciere a animalelor; festivitatea de premiere; licitaţie pentru animale; concluzii şi impresii privind desfăşurarea târgului.
„Tradiţia este veche de aproape un secol, însă, după anii ’90, aceasta a fost cam uitată. Am reuşit să o reluăm şi să le oferim posibilitatea crescătorilor de animale să comercializeze ovine, bovine sau caprine, aici, în localitate. Ediţia de anul acesta va fi una mult aşteptată, mai ales că anul trecut nu s-a putut ţine târgul, pentru că ministrul Gabriel Oprea a interzis astfel de evenimente, ca o măsură de prevenire şi limitare a răspândirii bolii specifică rumegătoarelor (boala limbii albastre), după ce au fost identificate focare de infecţie la câteva bovine din judeţul Buzău”,

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.