75 total views

Municipiul Râmnicu Vâlcea este membru al Asociației Municipiilor din România (AMR), Asociație constituită în vederea promovării și protejării intereselor comune ale autorităților administrației publice locale, pentru soluționarea și gestionarea nevoilor publice în numele și pentru interesul colectivităților locale.

Așadar, în urma Hotărârii Adunării Generale a AMR a fost stabilită cotizația de membru al Asociației, pentru anul 2018 și astfel se propune CLM Râmnicu Vâlcea aprobarea cotizației calculată după formula 0,5lei/locuitor/an x numărul de locuitori aprobat de Institutul Național de Statistică (INS) la data de 1 ianuarie a anului anterior celui pentru care se datorează cotizația.

Începând cu 1 ianuarie 2018 edilul va trebui ”să rupă” din buget pentru cotizația AMR suma de 55.850 lei, dacă facem calculul după datele existente pe site-ul amr.ro, unde municipiul nostru este trecut în tabelul membrilor cu 111.701 locuitori.

Am făcut o scurtă plimbare cu mouse-ul pe site-ul Asociației și am observat că în această lună a avut loc prima ediție a Galei Asociației Municipiilor din România, Gală unde s-a premiat Excelența. Evenimentul și-a propus premierea performanței în 10 (zece) domenii de interes pentru administrația locală – educație, sănătate, transport , iluminat public, sisteme de încălzire , promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparență.

Ei, acum ne dăm seama care a fost și mai este goana edilului Gutău de a construi atâtea locuri de joacă. Este mai mult decât evedent că și-a propus ca la următoarea ediție a Galei AMR să participe la domeniul – parcuri și locuri de joacă – la celelalte fiind mult mai greu, nu dispunem de așa ceva pentru că nu există!

Așa că, dragii noștri cititori, vom partica mai mult ca sigur, la a doua ediție a Galei AMR (ediția 2018), la secțiunea parcuri și locuri de joacă, deși parcuri nu prea avem, dar avem locuri de joacă cât cuprinde. Măcar aici să luăm și noi o diplomă, nu de alta, dar să știm și noi că a meritat pentru o coală A4 să plătim această cotizație în sumă de 55.850 lei. În rest, nu se cunoaște ce beneficiu a adus municipiului această Asociație, dar îi urăm edilului să fie nomimalizat și câstigător măcar cu locurile de joacă, pentru că merită! Unul este Gutău Mircia și nu ne vom supăra dacă ne face surpriza să câștigăm și la secținea TRANSPARENȚĂ!

Deschide aici proiectul de hotărăre – 14.Proiect_de_hot_cuantum_cotizatie_AMR

Va lua Gutău Mircia diplomă pentru locurile de joacă?

În timp ce alții atrag locuri de muncă și investiții, vezi Sibiu (câștigă, fac bani și se dezvoltă), noi atragem doar locuri de joacă și sărăcie pentru că atât se poate. Mai sus nu aspirăm, gândirea conducerii se pare că este limitată doar pentru bunul mers al unora.

Mai nou, aducem pe alții din județele vecine precum Argeș, Sibiu și probabil cât de curând și altele, pentru că edilul nu știe să-și gestioneze bunul mers al administrației, să activeze, de fapt, în folosul cetățeanului și nu al grupurilor de interese. Credeam că primarul Gutău Mircia nu are nevoie să-i spună cineva cum să-și administreze orașul sau să-i dea o gândire, așa cum chiar el s-a exprimat. Prin asta ne demonstrează că este depășit de situație, iar alături nu are nici un specialist pentru oricare ar fi el domeniul.

Noi facem locuri de joacă pentru o diplomă și se pare că asta este tot ce contează pentru edilul nostru. Noi ”îngropăm” bugetul și nu mai facem nici un ban cu investitia respectivă – locurile de joacă, bănci, parcări, reparații cu nemiluita după constructori (vezi Centrul Betonat care se repară în continuu, vezi Parcul Zăvoi, vezi amenajări spații verzi la biserici, vezi cost imens reparații Fețeni, etc…), procese pierdute din cauza incompetenței ce riscă să bage Primăria în faliment, decorațiuni de miliarde de lei, despăgubiri înzecite și lista poate continua. Toate aceste cheltuieli din bugetul local nu vor mai aduce nimic înapoi pentru dezvoltarea orașului. Sunt bani ”îngropați”. ori, atracția orașului o să fie, în ritmul ăsta, pentru turiștii care vin să ne viziteze, doar locurile de joacă multe si frumoase și interminabilele reparații

În prezent, AMR include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, în total 109 membri, aproximativ 10,5 milioane de locuitori.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.