309 total views

Strategia de dezvolatre a judeţului Vâlcea bate pasul pe loc, firma angajată pentru realizarea ei habar nu are cu ce se mănâncă un astfel de proiect. La şedinţa de la sfârşitul lunii februarie, aşa zişii specialişti în astfel de proiecte au prezentat conducerii CJ Vâlcea nişte ciorne penibile cu date generale despre judeţ, după modelul celei de la Râmnic.

Consulatnţii au adunat date de pe net, le-au strâns alandala într-un rezumat şi l-au prezentat conducerii CJ şi primarilor prezenţi la dezbatere. Insuccesul a fost atât de mare încât participanţii la întâlnire au refuzat să dea informaţii cu privire la dezbatere, iar conducerea CJ s-a văzut obligată să dea un comunicat prin care a anunţat că datele ,,Primele capitole ale Strategiei de Dezvoltare Economico-Socială a judeţului Vâlcea – 2015 2022, în forma în care au fost transmise de prestator, fiind în faza de lucru, nu fac obiectul procesului de comunicare şi dezbatere publică conform Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică. Ulterior, atunci când va fi obţinut un draft comunicat transmis Consiliului Judeţean Vâlcea ca formă finală, întreaga Strategie de Dezvoltare Economico-Socială a judeţului Vâlcea va intra în dezbatere publică şi va fi comunicată mass-media. Consiliul Judeţean Vâlcea rămâne deschis sugestiilor şi propunerilor celor interesaţi să contribuie la îmbunătăţirea Strategiei de Dezvoltare, aşteptând colaborarea cu aceştia.”
Pe scurt, dezastrul a fost atât de mare încât conducerea CJ s-a văzut obligată să apeleze pentru realizarea strategiei la specialiştii din administraţia publică locală, arhitecţi, la orice minte luminată din judeţ, mai puţin la firma de consultanţă angajată pentru realizarea proiectului.
Consilierii au cerut 3000 lei pentru realizarea ,,bazei de date” luate de pe net o sumă aparent mică, dar foarte mare pentru efortul depus. La şedinţa cu pricina au participat vicepreşedinte cu atribuţii de Preşedinte, liberalul Gheorghe Păsat, reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia, Claudia Jurge şi Radu Zlatian şi primarii – Horezu Ilie Fârtat; Ion Bîzîc – Băbeni, Florinel Constantinescu – Călimăneşti, Vintilă Chelcea – Berbeşti, Ion Curelaru – Bălceşti, Robert Schell – Brezoi, consilierii judeţeni Victor Stănculescu, Dumitru Tărăşenie, Remus Grigorescu, Aurel Simion, Cristian Iliescu, Bogdan Pistol, vicepreşedinţii CJ Vâlcea, Romulus Bulacu şi Persu Dumitru.
Cei doi ,,specialişti” în strategii copiate de pe net au fost rugaţi să-şi ia ciornele acasă şi să revină când au un proiect concret, de preferat anul acesta.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.