Deși în județul Vâlcea sunt mai multe unități medicale care aparțin de Consiliul Județean, în prima ședință a lunii ianuarie au fost aprobate stimulente financiare cadrelor medicale doar de la SJU Vâlcea și de la Spitalul Drăgoești. În următoarea perioadă se caută soluții ca și ceilalți angajați – personalul nemedical – să fie recompensați financiar.
„Așa cum am procedat și în anii trecuți, și în 2022, am propus și colegii consilieri au aprobat acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical și de specialitate din spitalele aflate în coordonarea CJ Vâlcea. După consultarea cu managerii spitalelor SJU Vâlcea și Drăgoești, am ajuns la concluzia că doar investițiile în modernizarea și dotarea unităților medicale nu sunt suficiente pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate. Tocmai de aceea, acordăm aceste stimulente bănești cadrelor medicale care depun eforturi foarte mari, în această perioadă complicată. Plata stimulentelor se va face lunar, în limita a două salarii minime brute pe țară, finanțarea fiind asigurată din veniturile proprii ale fiecărei unități spitalicești, cu încadrarea în bugetul aprobat. Evident că ne interesează ce se întâmplă și cu ceilalți angajați din spitale, care sunt supuși aceleiași presiuni zi de zi, fiindcă numărul mare de pacienți care apelează la serviciile medicale influențează și activitatea lor. Căutăm soluții legale ca și aceștia să fie recompensați financiar”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Vâlcea.
Spitalul Județean Vâlcea are 2075 posturi din care 1825 permanent ocupate, 250 temporar ocupate și 134.000 lei este fondul aferent salariilor de bază, pe an ul 2022.
Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” are 128 de posturi, din care 120 permanent ocupate, 8 temporar ocupate, 9000 lei este fondul de salariilor de bază, pe anul 2022.
Spitalul de Psihiatrie Drăgoești are 100 de posturi, din care 100 permanent ocupate, 5.500 lei este fondul aferent salariilor de bază, pe anul 2022