199 total views

În ultimile zile, subiectul fuziunii dintre PNL si PDL a umplut spaţiul mass-mediei naţionale şi locale, de zici că acum – acum îl preia şi CNN-ul sau Al-Jazeera. Conform versurilor lui Mihai Eminescu: ”După vremuri mulţi veniră…”, cam tot aşa pe la televiziunile naţionale sau locale, prin paginile cotidianelor, săptămânalelor, apărura tot felul de vestitori ai” noii fericiri”, de care va avea parte poporul român şi anume, reâncălzirea Alianţei D.A. sub forma introspecţiunii PDL în interiorul PNL.

Văzând cât patos pun atât pnl-iştii, cât şi pdl-iştii în aceste expuneri, stai să te întrebi dacă nu cumva, ploile care ne sâcâie de vreo două luni încoace, nu sunt atât de acide încât au “corodat” mecanismele politicienilor români. Şi ca să vedeţi trăsnaie, nici nu percepurăm bine mesajul, că au şi început situaţiile să se devoaleze în întreaga lor splendoare.
La PNL-ul naţional, demisionarul până la urmă definitiv, Crin Antonescu, ne-a lămurit cum este treaba cu cel mai iubit şi mai drept dintre “tracii liberali”, adică despre d-l Klaus Iohannis.

Şi uite aşa aflarăm noi, că în martie 2014 Klaus Iohannis se vedea doar prim-ministru preşedintelui Crin Antonescu, iar în iunie, se vede Preşedintele României şi solicită colegilor din organizaţiile judeţene să poarte discuţii pe această temă, pentru a nu greşi, vezi-Doamne, când îşi vor exprima votul la congresul din iunie.

Şi am mai aflat de la “fostul” Crin Antonescu că d-l Iohannis beneficiază de sprijinul direct şi cam pe faţă, mă’nţelegi, al d-lor Atanasiu şi Orban (fără chitară de această dată) care speră că,…speranţa moare ultima. Punând în balanţă, că celebrele reuşite în administraţia publică locală ale d-lui Primar Iohannis se mărginesc doar la centrul burgului Sibiu, ne gândim cu “spaimă”, dacă nu cumva prezidenţiabilul PDL-ului, d-l Cătălin Predoiu este mai “ortoman”

Concluzionând, putem spune despre liberali, că PNL este partidul care a rupt USL-ul, cel mai mare proiect politic pe care l-a avut România în ultimii 25 de ani. Trădarea electoratului USL a fost descrisă în cifre la alegerile europarlamentare. PNL a reuşit să se apropie mai mult de un scor pe care îl avea în anii ‘90 decât de ceea ce putea să obţină sub USL.

PDL-ul pare în momentul de faţă ca un drogat intrat în sevraj. Scorul devastator de mic scos la alegerile europarlamentare, cu toate cosmetizările încercate, le-a arătat lui Vasile Blaga et comp. că poporul român nu-i iartă pe cei care l-au condamnat la sărăcie şi deznădejde. Şi pentru a se salva de la această moarte sigură, pdl-iştii sunt în stare să renunţe la nume, culoare, trandafir, doar să nu rămână pe jos, sperând ca electoratul să nu le bage de seamă trecutul dalmaţian. Totuşi ce reprezintă PDL-ul pentru PNL?

PDL, este cel care a rupt o bună bucată din PNL, în frunte cu Stolojan, care a intrat în secesiune cu o serie de lideri politici importanţi din România, sub umbrela partidului de tranziţie PDL. Tot PDL este cel care a rupt alianţa D.A. şi a plecat de la guvernare, sub îndrumarea atentă a preşedintelui Băsescu în 2007. Iar atunci guvernul minoritar PNL, condus de mult criticatul în prezent de către liberali, Călin Popescu Tăriceanu, a rezistat doi ani la guvernare cu ajutorul mult huliţilor (în prezent) psd-işti. Şi când era Ministrul Transporturilor, ce mult îi iubea pe psd-işti, d-l Orban! Mai, mai să le dedice şi o melodie la chitară. Suntem convinşi că ar fi ajuns,… şlagăr.

Revenind la pdl-işti, una este dorinţa, alta este putirinţa. Or vrea ei în partidul Brătienilor, dar tare îmi este că nemaibeneficiind de talentul Preşedintelui Traian Băsescu, nu vor obţine “pohta ce-au pohtit”.

Rămâneţi aproape, mâine ne ocupăm de actorii locali ai fuziunii!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.