904 total views

…care la ora actuală are n lucrări în desfășurare – la primării din județ, la și prin Primăria Râmnicu Vâlcea, prin Consiliul Județean, dar și la Prefectură, în condițiile în care nu dispune de personal angajat suficient și de calitate cu care să poată să-și respecte contractele de lucrări finanțate cu fonduri europe ori din bugetele locale.

în imagine lucrarea de la Prefectură

La o simplă căutare pe internet găsim despre Stigi House detalii impresionante despre modul de lucru pe care acesta înțelege să-l desfășoare în urma contractelor obținute cu dedicație. Giurcă, administratorul societății, obișnuia, nu demult, să încheie contracte pe bani publici și fără documente justificative care să ateste realitatea serviciilor prestate, factura și încasa sumele de bani pentru lucrările neexecutate. Acest mod de operare, spun sursele noastre, încă există la această societate care la mai toate „controalele”, curios, pică, cum se spune, doar în picioare.

Deocamdată, reamintim despre prejudiciul creat de Stigi House la Primăria Bujoreni

„Pentru lucrările înscrise în facturile nr. 0153/08.05.2012 şi nr. 0154/09.05.2012, emise de SC Casvil si factura nr. 2/06.03.2012, emisă de SC Stigi House SRL, nu există documente justificative care să ateste realitatea serviciilor prestate şi în consecinţă nu au fost respectate procedurile privind parcurgerea fazelor de angajare, lichidare şi plată a cheltuielilor.

Imprimatele denumite Procese-verbale de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 424/23.01.2012 şi nr. 1470/01.03.2012 încheiate de Primăria comunei Bujoreni cu SC Stigi House SRL şi SC Casvil SRL. nu au anexate situaţii de lucrări sau orice alte documente acceptate de beneficiar, care să ateste că lucrările facturate şi achitate au fost executate.

Plata facturilor nr. 0153/08.05.2012 şi nr. 0154/09.05.2012, emise de SC Casvil şi a facturii nr. 2/06.03.2012, emisă de SC Stigi House SRL, în valoare totală de 158.638,23 lei, s-a efectuat cu încălcarea prevederilor art. 51 şi 54 din Legea 273 2006, şi reprezintă prejudiciu pentru Primăria comunei Bujoreni.

4. Angajarea şi plata efectivă a facturilor către societăţile comerciale: Vladi Project SRL, în valoare de 74.400 lei, către SC Stigi House SRL în valoare de 84.923,88 lei şi către Comprod SRL în valoare de 341.000 lei, au condus la diminuarea fondurilor aparţinând Primăriei comunei Bujoreni.

Prejudiciul total în valoare de 500.323,88 lei, constând în plata efectivă a facturilor către societăţile Vladi Project SRL, SC Stigi House SRL şi Comprod SRL, a fost produs ca urmare a exercitării unei activităţi necorespunzătoare de către managementul Primăriei comunei Bujoreni, care trebuia să analizeze atât aspectele cu implicaţii în diminuarea fondurilor publice locale cât şi necesitatea obiectivă de achiziţii realizate”, publicate în media locală, la vremea respectivă.

De menționat că SC Casvil SRL este o altă firmă a lui Giurcă și pe care a băgat-o în faliment tocmai pentru a ocoli decontarea prejudiciului creat. Ca dumnealui procedează mulți, pentru că asta este rețeta de succes a constructorilor. Dau țepe, apoi își bagă firmele în faliment!!!

Cu toate astea, Stigi House observăm că prezintă un interes major în fața unui Gutău, Rădulescu ori Marin, fiind acceptată de ei, în ciuda celor mai sus prezentate, ca firmă de încredere căreia i-au dat lucrări de milioane de euro.

Vom reveni cu detalii despre lucrările pe care Stigi House le execută la instituțiile vâlcene, în această perioadă

în imagine lucrarea de la Primărie

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.