223 total views

Sectorul privat local şi autorităţile publice ar trebui să fie pregătite pentru necesitatea de a interveni pentru finanţarea operaţiunilor unor bănci, avertizează Nicolae Dănilă, membru în consiliul de administraţie al BNR.

„Îmi permit să atrag atenţia asupra faptului că, atât sectorul privat local, cât şi auto­rităţile publice de la noi ar trebui să fie pregătite pentru contracararea modificării perspectivei surselor de finanţare pe termen scurt şi chiar pentru necesitatea de a interveni pentru finanţarea operaţiunilor unor bănci“, a susţi­nut Dănilă într-o prezentare susţinută în cadrul programului „Academica BNR“.

El con­sideră că băncile şi statul ar trebui să facă „unele calcule“ referitoare la costurile poten­ţiale din perioada ur­mă­toare legate de aderarea României la Uniu­nea Bancară pentru a stabili soluţiile de urmat. „Mi-e teamă că vom asista la situaţia în care finanţarea pentru «bank resolution» va fi acoperită în principal şi prioritar de către sectorul bancar local (fond de garantare a depozitelor, fond naţional de rezoluţie) şi din bugetele statelor respective.“

zf.ro

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.