626 total views

…nouă vâlcenilor, în primul rând și apoi turiștilor? Unele da, altele nu! Județul Vâlcea, ca toate județele din România, se află în plină campanie electorală. Pe platformele de socializare, și nu numai, suntem inundați cu tot felul de postări ale candidaților participanți la scrutinul eletoral din 9 iunie 2024.

Județul Vâlcea est o unitate administrativ teritorială ce se întinde pe o suprafață de peste 5000 km și este împărțit în 2 municipii, 9 orașe și 78 de comune. Acest județ oferă turiștilor tratamente balneare în stațiunile pe care le deține, destinații perfecte pentru vacanțe de relaxare. Recunoscut pentru turismul balnear, județul Vâlcea este cunoscut pentru stațiunile – Băile Olănești, Călimănești, Căciulata, Băile Govora și Ocnele Mari – mai întâi stațiuni de tratament și apoi și de relaxare.

Orașele stațiune – Băile Olănești, Călimănești, Căciulata și Băile Govora au avut parte în ultimii 16 ani de aceeași conducere –  același primar – continuitate, pentru un mai bun înțeles. La cârma orașului stațiune Ocnele Mari, din patru în patru ani, a fost alt primar, primari care nu au vrut, nu au putut ori nu au știut să continue proictele predecesorului.

Chiar dacă turiștii se pot bucura în stațiunile județului de apele termale, stațiunea Călimănești-Căciulata are un plus-valoare pentru că deține cele mai multe piscine cu apă geotermală din țară. La Ocnele Mari situația administrativă a orașului stațiune este schimbată din 2020, vizibil.

Stațiunea Băile Govora, deși se bucură de același primar, azi putea să fie o stațiune de top, dar nu este. Titluri precum „pavilionul de băi, de la lux la dezastru”, „dezastru în școlile din Băile Govora”, „fantoma stațiunii castelelor părăsite în ruină”, „șoc și groază, vâlcenii oriplați de cum arată Băile Govora”, dar și altele, nu fac cinste județului Vâlcea și implicit stațiunii condusă de acelși primar care, iată, mai cere un mandat!

Stațiunea Băile Olănești, la fel, este condusă de același primar de peste 12 ani. Deci, continuitate administrativă, dar zero rezultate. Această stațiune a ajuns să fie cea mai puțin căutată stațiune din județul Vâlcea, având lacăt pe apele naturii și o infrastructură critică din toate punctele de vedere. Aici, primarul nu a auzit de normele pentru protejarea infrastructurilor vitale unei societăți.

Vom reveni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.