293 total views

Asociaţia Transplantaţilor din România a poposit şi la Vâlcea. ATR este organizaţie neguvernamentală care grupează şi reprezintă pacienţii cu în stare post transplant şi pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare pentru un transplant. Organizaţia funcţionează cu personalitate juridică din 1996 şi are peste 1600 de membrii din cei 2700 de pacienţi care au suferit operaţii de transplant.

Cu 6 ani în urmă, asociaţia a demarat campania ,,Spune DA! Susţine donarea de organe.”, campanie realizată punctual în diferite oraşe ale ţării. Anul acesta campania s-a desfăşurat sub forma unei caravane care a poposit în 9 oraşe: Târgovite, Constanţa, Mangalia, Iaşi, Braşov, Craiova, Bucureşti,Telega – Prahova şi Vâlcea, unde cu sprijinul direct al Primăriei Râmnicului a înfiinţat ,,Căsuţa cu Viaţă”, în Orăşelul Copiilor. Obiectivul este acela de a oferi informaţii despre transplant, donare şi experienţe de viaţă.
Gheorghe Tache, preşedintele ATR a precizat atât importanţa donării de organe, cât şi faptul că donarea de organe este un act relativ simplu, din punct de vedere legal, deoarece se poate face printr-o declaraţie notarială, care este gratuită, sau prin cardul de sănătate, prin bifarea ultimului paragraf.
Pentru a da un exemplu, primarul Emilian Frîncu s-a înscris în ATR, în faţa presei locale

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.