Loading

…care în urmă cu doar o zi anunța pe contul său de fb că în scurt timp o să aducă comunității, și nu numai, vești bune pentru sportul din această localitate.

Cosmin Anghelescu, pentru că localitatea pe care o administrează ca și primar, beneficiază de o echipă de fotbal, cu siguranță în primul rând la aceasta s-a referit – Viitorul Mateești – care în curând o să se bucure de o bază sportivă adecvată, unde se vor putea juca meciurile la final de săptămână. Așadar, astăzi 24 iunie, în satul Turcești, a dat startul la lucrările pentru investiția ”Teren de Sport Multifucțional”, teren ce va avea un gazon sintetic și probabil și alte mici conexe, chiar dacă acesta nu le-a menționat în postarea sa.

Este foarte important ca fiecare unitate administrativă condusă de un primar să beneficieze de măcar un teren de sport, pentru că în fiecare localitate există tineri care au o dorință acută de sport, mai ales în mediul rural. Din nefericire, marcat de tehnologia modernă, omul s-a îndepărtat de natură, de arenele sportive. Faptul că mulți copii „practică” astăzi diferite ramuri sportive, pe calculator, în timp ce sunt „scutiți” de către părinți, excesiv de protectori, de orele de educație fizică desfășurate în școală, reprezintă un fenomen social real și deosebit de primejdios.

Un motto sună așa: „sportul dă zile vieții și viață zilelor”. Se pare că noul edil al acestei comunități se gândește foarte serios la tineri și la timpul lor petrecut în aer liber pe care ar trebui să și-l petreacă, dar care vede că scade odată cu înaintarea în vârstă. Mai mult, cu siguranță nu vrea să audă că elevii din comunitatea sa, în zilele de la sfârșitul săptămânii, stau în fața calculatorului și a televizorului poate și peste 8 ore, de cele mai multe ori, fiind asistați chiar de către părinți cu care vizionează nu numai emisiuni potrivite vârstei lor. Pentru asta acum lucrează la baza sportivă și le-a luat elevilor câte o bicicletă. Pentru a le oferi tuturor posibilitatea de a face sport, de a face mișcare în fiecare zi, măcar 2 ore.

Este bine de știut că, educația fizică desfășurată atât la nivel de învățământ primar cât și la nivel de învățământ gimnazial, liceal sau chiar universitar, îndeplinește un rol deosebit în procesul de formare și dezvoltare a personalității copilului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.