Loading

Spitalul de Psihiatrie de la Drăgoeşti este o unitate medicală aflată în coordonarea Consiliului Județean Vâlcea, o unitate în care în ultimii doi, trei ani s-a investit în modernizare și aparatură de specialitate. Și aici se investesc bani de la bugetul local al județului, bani europeni sau guvernamentali. 

An de an, aici s-au făcut investiții care să aducă beneficii pentru pacienți, pentru cadrele medicale, dar și pentru aparținători. Până în prezent, Consiliul Județean a investit cca 1 milion euro, și promite că va continua să aloce și alte fonduri, până la terminarea investițiilor, cum ar fi clădirea pentru arhiva spitalului.

„Vom avea aici 14 saloane pentru pacienți, sală de mese, zonă de îngrijire și consultații, precum și dotări specifice. Am construit la Drăgoești și un laborator de analize medicale, dotat cu aparatură specifică, iar la intrarea în spital, am amenajat o clădire specială pentru zona de interacțiune între pacienți și aparținători, cu scopul de a proteja atât pacienții, cât și vizitatorii. Vom investi în continuare în Spitalul Drăgoești și vom avea grijă ca pacienții și cadrele medicale să beneficieze de cele mai bune condiții”, ne aduce la cunoștință conducerea instituției județene.

Trebuie amintit și faptul că în luna octombrie, la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, a fost adusă aparatură nouă de anestezie medicală și reanimare. Așadar, joi 20 octombrie, a fost recepționat un nou lot de echipamente medicale, achiziționate în cadrul proiectului „Întărirea capacităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. Este vorba despre aparatură de anestezie medicală și reanimare, în valoare de 1.071.238 lei, respectiv :
– aparate ventilație mecanică (4 buc.);
– aparate ventilație mecanică de transport (3 buc.);
– stație (turn) cu 3 injectomate (4 buc.);
– stație (turn) cu 3 infuzomate (4 buc.);
– laringoscop (4 buc.);
– fibrobronhoscop (2 buc.);
– sistem de încălzire externă a pacientului cu consumabile (1 buc.).

„Vom continua să investim în spitalele din județul Vâlcea, atât în modernizarea clădirilor, cât și în dotarea cu aparatură medicală performantă”, anunță conducerea CJ Vâlcea..

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.