301 total views

Primarul oraşului spaniol Badalona, Xavier Garcia Albiol, a fost interogat astăzi de judecători, fiind acuzat că în 2010 în campania electorală a împărţit prin oraş pliante cu mesaje rasiste pe care era scris „Afară cu românii!”. Xavier Garcia Albiol şi-a recâştigat atunci fotoliul de primar cu un discurs rasist, spunând că romii de origine română, adică 0,4 % dintre locuitorii oraşului Badalona, sunt vinovaţi de 25 % din infracţiunile comise pe raza oraşului.

foto/twitter

Dacă justiţia va considera că este vinovat de rasism, primarul din Badalona poate fi condamnat la un an de închisoare.

„Toţi aceşti indivizi care au venit din exterior şi care creează probleme de siguranţă şi civism, obiectivul nostru este să-i facem să plece din oraş. Nu îi vrem în Badalona!”, este una dintre declarațiile care stau la baza acuzaţiilor de rasism ce l-au adus pe primar în faţă judecătorilor.

În anul 2010, în campania electorală alături de preşedinta Partidului Popular din Catalonia, primarul a împărţit pliante rasiste prin care spunea că romii de origine română trebuie să plece.

În Badalona, una dintre comunităţile de emigranţi dintre cele mai numeroase este formată din romi proveniţi din România. Asociaţiile atirasiste din Catalonia au făcut numeroase plângeri penale împotriva primarului din Badalona.

Xavier Garcia Albiol nu îi are doar pe romii din România în colimator. Recent, el i-a criticat pe comercianţii de origine pakistaneză din oraş afirmând că preferă să mănânce mâncare expirată şi că uită că în Badalona nu pot trăi „alături de porci” aşa cum o fac în Pakistan.

digi24.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.