261 total views

„Ne dorim să facem două piscine pentru copii și tot căutăm locul, dar pentru Ostroveni am găsit o variantă în capătul Bulevardului Dem Rădulescu, în spatele blocului A42. Am purtat deja discuții cu cei de la Annabella, vom face schimb de teren, să facem o piscină în așa fel încât copiii să învețe gratuit să înnoate. Vom angaja doi antrenori, unul pentru Ostroveni și unul pentru Nord”, menționează Gutău.

Se pare că acest nou proiect pe care edilul îl dorește vine în urma unei idei pe care a furat-o, exact așa s-a exprimat!, când a fost la inaugurare la Grădinița nr. 2 Nord, când doamna directoare i-a spus că a fost undeva la o școală în străinătate și a văzut o asemenea piscină. Totuși, într-un comunicat oficial, edilul spune că ideea vine și în urma mai multor discuții zilnice pe care le-a avut cu cetățenii.

Mai contează de unde vine ideea? Nu! Problema este că ce vrea Gutău, în opinia unora, construirea celor două piscine pentru copii este un „proiect de avarie”, care se promovează doar pentru că este în campanie și sensibilizează. În realitate, astfel de construcții, susțin cunoscătorii, sunt extrem de greu de realizat. Este nevoie de un teanc de avize și multe studii. Pe lângă toate acestea, observăm că primarul Gutău, ca de obicei, o ia înainte, poartă deja discuții pentru a găsi teren, dar nu a întrebat publicul dacă vrea aceste piscine. A, că ne promovează n discuții cu cetățenii, știm cu toții că acestea nu există și sunt „din top”. Și nu suntem absolut deloc răutăcioși, ci doar că, noi unii, mai știm una alta, de exemplu cum activează dumnealui, și nu înghițim poveștile de adormit copiii, pe care Gutău le „aruncă” în stânga și în dreapta.

E bine! Vreți piscină? Faceți piscină! Dar nu veniți și ne spuneți că cetățenii au solicitat, că nu credem. Spuneți, simplu, că v-ați gândit la acest proiect că se apropie alegerile și ar da bine în programul electoral, punct. Și să vedem dezbateri publice așa cum sunt cele pe care le face cu cetățenii, pe cartiere, dar fix pe acest proiect. Vrem transparență, Mircia Gutău! Țoți vor același lucru de la voi cei care aveți bugetul nostru în mâinile voastre. Nu-l mai „fituiți” cum vreți voi, întrebați-ne și pe noi. E greu?

Așadar, Gutău poartă discuții pentru „parteneriate imobiliare”, dar nu pune pe site-ul oficial al Primăriei Râmnicu Vâlcea un anunț pentru o dezbatere publică pe această temă. Ca de fiecare dată, totul se impune! Mai mult, promovează ideea că Annabella „s-ar lăsa greu”, adică nu se știe dacă vrea un schim de teren, dar dacă nu vrea, „avem parcarea de la ștrand și vom putea face acolo”, mai adaugă primarul.

Și atunci, întrebăm și noi: ce rost mai au discuțiile cu Annabella dacă am avea teren pentru cel din Ostroveni? Mai lăsați schimburile astea cu interese proprii, folosiți-vă de ce aveți! Că aveți! Sau Annabella mai vrea undeva un magazin și nu poate? Câte mai vrea? E plin Râmnicul de ei! Mai lăsați și pe alții, zău așa…

Despre piscina eșuată, Gutău spune:

„Piscina din Ostroveni construită de colegii mei a început ca un proiect ce avea 50% finanțare din partea primăriei și 50% finanțare din partea uniunii europene. S-au cheltuit în jur de 600 de mii de euro, însă din punctul meu de vedere s-a făcut o mare greșeală. Pentru a economisii resurse, la începutul proiectului au amplasat noul bazin pe un fost bazin de apă, de la vechea piscină, fără să țină cont că ei nu cunosc cum arăta bazinul vechi, de atâția ani la bază, dacă are sau nu hidroizolatie. Bazinul respectiv nu a avut hidroizolație, apa fiiind.. sub nivel…. presiunea apei a accelerat și tot timpul se infiltrează apa. Cel mai bun specialist din România ne-a dat soluția pentru a remedia, dar se ridica la un cost de 250 de miliarde. Am dat banii la fondurile europe înapoi, banii respectivi s-au pierdut, iar pe acest proiect nu mai putem accesa alte fonduri, nu se poate. Nici o primărie nu și-ar permite o asemenea investitie colosală din bugetul local, iar singura soluție va fi să astupăm bazinele, să le ridicăm 1,5m peste nivelul apei, de jur împrejur și să facem acolo sală de sport. Eu personal nu văd o altă soluție, răspuns pe care l-am primit și de la specialiști. Acestea sunt obiectivele importante pentru cartierul dumneavoastră”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.