Loading

Membrii PNL Vâlcea aşteaptă recursul primarului din Râmnic pentru a hotărî dacă îl suspendă din partid

Cariera politică a primarului râmnicean Emilian Frâncu se agaţă doar de răspunsul instanţei care va judeca recursul făcut de alesul liberal privind eliberarea sa condiţionată. Frâncu se află în arest de la sfârşitul lunii aprilie, moment în care magistraţii au hotărât reţinerea sa preventivă pentru 29 de zile în urma acuzaţiilor de luare de mită aduse de procurorii anticorupţie. De atunci şi până acum, liberalii vâlceni au tergiversat luarea unei decizii ferme în ceea ce priveşte clarificarea poziţiei oficiale a organizaţiei în cazul primarului reţinut.

„Aşteptăm decizia şi apoi vedem dacă îl suspendăm”

Deşi, pe 21 mai, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican părea decis să tranşeze problema primarului din Râmnicu Vâlcea, colegii de partid încă mai trag de timp până la luarea unei decizii de suspendare a acestuia în Biroul Permanent Teritorial. „Nu am discutat încă problema suspendării lui Emilian Frâncu. O să o facem vineri seara (24 mai-n.r.) după ce aflăm rezultatul dat de instanţă în cazul cererii de eliberare condiţionată. Dacă instanţa va fi de acord cu eliberarea condiţionată a domnului Frâncu decizia de suspendare va pica în sarcina acestuia. Dacă va rămâne în arest va trebui să votăm în cadrul Biroului Permanent. Vorbim doar despre suspendare din funcţiile politice. Nu am luat nicodată în calcul să solicităm demisia lui Emilian Frâncu din funcţia administrativă. Aceea este o decizie unilaterală pe care o poate lua numai dânsul. Nu cred că va demisiona de la primărie, nu are de ce. Mai mult, nu ne-ar avantaja nici pe noi în acest moment o demisie”, explică liberalul Victor Popescu. Recursul înaintat de Emilian Frâncu pentru eliberarea sa condiţionată se judecă pe 24 mai la Tribunalul Bucureşti.

Pe punctul de a fi mazilit

Pe de altă parte liderul judeţean Cristian Buican se arată mult mai intransigent în momentul în care vine vorba de Frâncu. „Aşa cum s-a demonstrat de-a lungul ultimilor 23 de ani de activitate a PNL Vâlcea, evenimentul acesta nedorit reprezintă un caz izolat. Facem apel la capacitatea de analiză pertinentă a electoratului vâlcean, manifestată în repetate rânduri prin vot şi atitudine civică, adresând rugămintea de a nu anatemiza întreaga formaţiune politică. Vom face toate eforturile necesare pentru a repara şi a compensa disconfortul produs oamenilor care ne-au acordat toată încrederea lor. Filiala PNL Vâlcea va dezbate în următoarea şedinţă de Birou Politic Teritorial statutul lui Emilian Frâncu. În conformitate cu statutul PNL, decizia finală trebuie luată de către Biroul Politic Naţional, Emilian Frâncu fiind membru al acestui for decizional. Se va lua în discuţie şi se va supune votului Biroul Politic Teritorial aplicarea articolului 22, alineatul 3) din Statutul Partidului Naţional Liberal, adică suspendarea din calitatea de membru al PNL, pe durata trimiterii în judecată şi a procesului. Partidul Naţional Liberal îşi păstrează poziţia intrasingentă atât asupra faptelor de care este acuzat Emilian Valentin Francu, sperând că acestea vor fi clarificate, cât şi asupra faptului că, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, reprezintă o situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a declarat deputatul Buican. Trimiterea în judecată a primarului liberal de la Râmnicu Vâlcea a avut loc luni, 20 mai, procurorii anticorupţie acuzându-l pe acesta de luare de mită în valoare de aproximativ 20.000 euro, de la arhitectul bucureştean Sorin Dragoş Popescu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.