1,644 total views

….în fața echipei pesediste care zi de zi a fost alături, în număr mare, în campania electorală în cele două comunități care se pregătesc să-și voteze noul ales care să-i reprezinte.

În spațiul public doar PSD s-a remarcat prin articole de presă, imagini și texte postate pe conturile de fb ale pesediștilor/candidaților care demonstrează că au luat la pas cele două comunități, stând de vorbă cu cetățenii despre lucrurile care urmează să fie făcute în interesul cetățenilor. Așadar, candidații noștri încearcă să obțină, duminica aceasta, mandate de primar în cele două administrații locale din județul nostru. De data asta, votul încheie o campanie care a fost despre oameni și proiecte. O campanie fără atacuri la persoană, așa cum unii promiteau, ci una simplă în jurul cetățenilor.

De exemplu, la Slătioara, doi candidați din cei patru înscriși, nu au fost invizibili în spațiul public. Sunt candidați doar pentru că, dintr-o dată, au decis ei că nu mai pot să stea deoparte, pentru că vine o vreme în care trebuie să oferi ceva constructiv şi comunităţii din care faci parte. În septembrie 2020 ar fi avut dreptate, cu o astfel de gândire. Nu și acum. Trei din cei patru candidați pe lângă faptul că nu sunt nici măcar consilieri locali, la locale din septembrie 2020 nu au participat!!! Asta spune multe despre vizibilitatea lor în această comunitate. Cu iepuri politici stai pe loc. Nimic altceva!

Domnilor, alegerile locale nu sunt despre partide şi doctrine politice. Alegerile locale sunt despre oameni, despre dragostea lor faţă de localitatea în care trăiesc şi despre voinţa şi priceperea lor în a schimba în bine destinele celorlalţi. Domniile voastre trăiesc prin alte părți mai mult de 10 ore pe zi. Deci, vizibilitate zero în comunitate.

Mai mult, cei doi candidați la care facem referire, unul nu este din partea locului, motiv pentru care șansele de un câștig sunt infime. Al doilea, deși are o meserie la bază care-l „bagă” zilnic în curțile oamenilor, nu are „priză la public”, cum ar spune „invidioșii”. Dacă ai părinții în comunitatea respectivă și crezi că ăsta e un principal motiv să te implici într-o astfel de candidatură, înseamnă că șeful tău de partid a dorit să aibă doar un candidat, nu și un câștigător.

Acum, la general vorbind, dpndv, localele în comunitățile mici sunt cele mai grele pentru că au gradul cel mai mare de agresivitate. Nu a fost însă cazul și acum. Totuși, oamenii și partidele din local au interese mult mai mari. La locale, miza e cât se poate de reală. E foarte relevant cât de cunoscută este persoana în localitate și contează mai puțin viziunea de partid sau promisiunile legate de chestiuni cât se poate de reale cum ar fi – asfaltarea, canalizarea, locuri de joacă, etc.

Așadar, pentru că cei doi candidați nu au nici o șansă să ocupe fotoliul de primar al comunei Slătioara, iar al treilea este și el extrem de departe, roșu va continua mersul comunității în stilul său. Despre Scundu nu avem ce spune. Nu știm contracandidații, dar știm ce face și acolo roșu, culoarea care a dat dovadă de mai multă unitate decât a dat culoarea galbenă.

Succes tuturor!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.