Loading

Cu adresa nr.10.171 din 30 septembrie 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr. ing. ION CÎLEA, a solicitat Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova să ia măsurile care se impun pentru trecerea tronsonului de drum al DN 7 A dintre Obârşia Lotrului şi Groapa Seacă până la intrarea în Petroşani „de la nivelul 4 de intervenţie la nivelul 3”. În traducere liberă, această trecere graduală de intervenţie reprezintă prevenirea înzăpezirii drumurilor prin patrularea cu autoutilaje şi intervenţie permanentă în timpul ninsorilor şi al viscolelor.

O adresă asemănătoare a fost înaintată şi conducerii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în calitatea sa de for tuteloar al Direcţiei Regionale Oltenia. La dubla intervenţie a Consiliului Judeţean, cu două zile în urmă, a sosit răspunsul în care se face precizarea că CNADNR este de acord cu „încadrarea sectorului de drum între kilometrii 85 – 91 la nivelul 3 de intervenţie pe timp de iarnă”. Prin această măsură se va asigura accesul amatorilor de sporturi de iarnă spre cele 5 pârtii de schi care fac parte din infrastructura de agrement din Munţii Lotrului.
În paralel cu menţinerea în stare de exploatare pe timp de iarnă a arterelor montane de circulaţie care leagă Obârşia Lotrului de Voineasa, Rânca, Petroşani şi Sebeş, la intervenţia preşedintelui Ion Cîlea, s-a găsit şi soluţia de care depindea integrarea în circuitul turistic de top din România a domeniului schiabil amenajat pe Transalpina. Se ştie faptul că, în calitatea sa de administrator al domeniului schiabil, primăria comunei Voineasa are nu numai mari dificultăţi în achitarea unor datorii faţă de constructorul amenajărilor turistice, dar şi incapacitatea managerială de a administra şi asigura servicii turistice de calitate.
Pentru surmontarea acestui obstacol, cu câteva zile în urmă a fost încheiat un contract de asociere în participaţie între primaria comunei Voineasa şi Societatea ACOMIN Deva prin care se exprimă „interesul comun al părţilor de a se asocia în vederea exploatării, din punct de vedere comercial, a pârtiilor, instalaţiilor de teleschi şi telescaun, a instalaţiilor de zăpadă şi a celorlalte componente ale infrastructurii de agrement din staţiunea turistică Voineasa”.
„Prin seria de acţiuni pe care le-am întreprins am dorit să materializez integral angajamentul asumat faţă de tinerii participanţi la organizarea lanţului uman din primăvara acestui an în zona amenajărilor schiabile de la Obârşia Lotrului pentru susţinerea proiectului la care şi Consiliul Judeţean Vâlcea a fost partener” – a declarat preşedintele Ion Cîlea.
O ultimă precizare: unele publicaţii locale au lansat ştirea potrivit căreia Consiliul Judeţean ar pretinde o cotă parte din încasări. Este o informaţie care nu corespunde realităţii ea putând fi uşor verificată prin simpla citire a contractului de asociere în participaţie a comunei Voineasa cu Societatea ACOMIN S.A. Deva.
Compartimentul de relaţii cu mass media

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.