Loading

…de ținuta primăriței Măgură. Dumincă 4 iulie, a avut loc resfințirea Bisericii de lemn din satul Urși, comuna Popești, monument istoric, care poartă hramul „Buna Vestire” și „Arhanghelul Mihail. La evenimentul transmis „live” pe facebook, cu ocazia încheierii lucrărilor de restaurare începute în 2009, au participat cetățeni ai acestei comunități însoțiți de președintele CJV, Constantin Rădulescu și primar, Măgură Aurora.

Rădulescu susține că „după 10 ani în care, și cu ajutorul cetățenilor și al oamenilor de bine, s-a muncit la restaurarea bisericii de lemn din satul Urși, iată că astăzi a avut loc slujba de resfințire a lăcașului de cult”. Edilul precizează că s-a bucurat să fie prezent la un astfel de eveniment, fiind un moment important pentru viața comunității locale. „O felicit pe doamna primar Aurora Măgură pentru implicarea în dezvoltarea localității, iar tuturor celor care au contribuit la restaurarea acestei biserici le transmit respectul meu și le urez multă sănătate”, a scris Rădulescu pe contul său de fb.

Acum, cu toate că există o legislaţie în vigoare cu privire la modul în care trebuie purtată eşarfa tricoloră de către primari, sunt şi situaţii în care legea nu este respectată. Mulţi ştiu, dar puţini cunosc că eşarfa tricoloră, semnul distinctiv al primarului, se poartă peste costum, pe umărul stâng. În cazul în care primar al unei localități este o femeie, eșarfa se poartă peste o rochie extrem de office sau tot costum și în nici un caz peste rochii scurte și înflorate care chipurile seamănă cu o ie !!!

În ciuda faptului că doamna primar şi-a făcut fotografiile cu eşarfa într-un context în care nu era nimic solemn, mulţi au apreciat postarea demonstrând că nu cunosc legea şi nu respectă însemnele naţionale. Și clar nu ne referim la localnici, ci la politicienii care au luat parte la eveniment sau la politicienii care au distribuit postarea și au felicitat-o pe doamna primar.

Potrivit Legii administraţiei publice locale, ”biblia primarilor”, semnul distinctiv al primarului este o eşarfă în culorile drapelului naţional al României. Eşarfa se poartă în mod obligatoriu la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor, nu la sfințiri/resfințiri de biserici. Modelul eşarfei a fost stabilit prin HG 62/1992. Hotărârea precizează că eşarfa se poartă peste costum şi va fi aşezată pe umărul stâng, culoarea albastră fiind dispusă în partea de sus şi se va încheia în partea dreaptă a corpului, cu ciucurele în afară.

Doamna primar pe parcursul întregului eveniment a purtat eșarfa incorect și nimeni, dar nimeni din preajma ei nu a atenționat-o că o poartă greșit!!! Rădulescu era primul care trebuia să-i spună acest lucru pentru că și el ca președinte are o astfel de eșarfă. Mai mult, ținuta primăriței a fost și ea criticată în spațiul public, rochița fiind extrem de scurtă și nepotrivită unui astfel de eveniment. Măgura cu siguranță s-a gândit doar să fie asortată în specificul unei acțiunii organizate dumincă în localitatea sa, dar nu a avut cine să-i spună că la un astfel de eveniment NU te îmbraci așa!!!

Din punctul nostru de vedere, Rădulescu Constantin a fost prezent de ochii lumii și nimic mai mult, altfel era mult mai atent la ținuta doamnei primar și nu accepta să se remarce în imagini și text ca fiind extrem de mândru de „realizările” ei. Nu avea cum să nu vadă că primărița poartă greșit eșarfa decât dacă-l interesa doar de el, prezența fiind una mai mult obligatorie, decât cu conștiință. Încă o dovadă a fost și prezența „scurtă” a politicienilor care nu s-au înghesuit să ia parte la acest eveniment „de marcă”.

În loc de concluzii,

Aurora Măgură, printr-o încăpățânare ieșită din comun asezonată cu extrem de multă prostie, a pierdut o sumă de peste 50.000 de euro pe care o plătește unei societăți. Bani din bugetul local! Banii cetățenilor!!! „Realizări” mărețe!

AȘA SE POARTĂ EȘARFA!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.