Loading

…iar pentru asta administrația județeană are în vedere atragerea a încă 4 milioane de euro, fonduri europene, pentru spitalele vâlcene. Astfel, în ședința ordinară, din 25 martie, au fost aprobate două proiecte ce vizează creșterea siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și în Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești. Nu este uitată însă nici clădirea Ambulanței care va intra și ea în modernizare.

Așadar, au fost aprobate proiecte de investiții în domeniul sănătății, iar unul dintre acestea se referă la modernizarea clădirii în care funcționează Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea, un imobil la care nu s-a mai intervenit din anul 1980, de când a fost construit. Pentru că sunt necesare lucrări de amenajare și de refacere a instalației electrice, igienizare, lucrări de modernizare a clădirii, dar și o reconstrucție a spațiului cu copertine pentru garaje, suma de 500.000 lei va fi utiliza pentru realizarea acestor lucrări.

Totodată, au fost aprobate și documentațiile tehnico-economice aferente viitoarelor investiții, care se doresc a fi realizate în cele două spitale vâlcene, desemnate suport COVID. Prin proiect, se propun următoarele activități:

– achiziții și montaj sisteme de detectare, semnalizare și alarmare incendii;

– evaluarea deficiențelor infrastructurii existente prin expertize tehnice;

– lucrări de intervenție la infrastructura electrică, de ventilare, tratare a aerului și cea de fluide medicale.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.