142 total views

Viaţa artistică a Râmnicului iese din amorţeală. Râmnicenii au fost invitaţi sâmbătă şi duminică la Teatru Anton Pann. Propunerea lor este o piesă de teatru inedită – Promisiunea unei vieţi frumoase. Cei doi tineri dramaturgi l-au gândit un scenariu special pentru actorii din Râmnicu Vâlcea. Textul l-au dezvoltat pe parcursul repetiţiilor, pornind de la opera lui Cehov, Trei surori, rezultatul fiind o poveste contemporană care are un pic de dramă, un pic de comedie, un pic de muzică şi un pic de dans care a prins foarte bine la publicul destul de pestriţ al teatrului vâlcean.
Luni un nou scandal stă să zguduie judeţul. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, Valentin Cismaru a fost exclus, alături de preşedinţii altor camere, din sistem de şeful cel mare, Mihail Vlasov, pentru că a îndrăznit să ceară socoteală pentru banii cheltuiţi fără justificare. Valentin Cismaru a ripostat şi spune că a fost exclus abuziv. Activitatea camerei din Vâlcea nu a fost afectată, dar preşedintele ei intenţionează să conteste atât în adunarea generală a Camerei Naţionale, dar şi în instanţă această decizie a lui Vlasov.
Marţi, trei ceasuri negre pentru o poştăriţă din Horezu care a fost atacată de un individ mascat şi lăsată fără banii de pensii ai localnicilor din satul Romanii de Sus. Femeia se deplasa pe o bicicletă printr-o zonă nepopulată când individul a ieşit dintr-o pădure şi a atacat-o. A lovit-o mai întâi cu un par în spate, până ce femeia s-a dezechilibrat şi a căzut de pe bicicletă, după care a lovit-o şi în cap. I-a luat geanta şi dus a fost prin pădure. Poliţia încearcă să-l identifice pe autor care din câte se pare ar fi fugit cu 5000 de lei. Mai mulţi localnici l-au văzut şi i-au dat semnalmentele, iar poliţia a găsit, nu departe de locul incidentului geanta în care lăsase doar corespondenţa şi masca pe care a purtat-o în timpul atacului.
Miercuri, şedinţă extraordinară la Consiliului Judeţean convocată de preşedintele Ion Cîlea care după ce s-a gândit şi răzgândit s-a hotărât să dea un miliar de lei clubului de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea. Oficialii clubului vâlcean ceruseră iniţial 10 miliarde de lei, dar s-au mulţumit şi cu unu, în condiţiile în care situaţia din interior nu e deloc roză, iar mai multe jucătoare au depus memorii la Federaţia Română de Handbal să devină libere de contract pentru că nu şi-au mai primit salariile de câteva luni.
Joi, combinatul Oltchim are şi administrator special, şi un nou director. Acţionarii au fost de acord cu propunerea Ministerului Econoomiei şi l+au numit ca administrator special pe Bogdan Stănescu. Acesta va fi de acum înainte interfaţa între acţionarii companiei şi administratorii judiciari. Tot de astăzi a fost numit şi un nou director în persoana lui Mihai Tălpăşan, fost director economic al societăţii. Acesta va ocupa această funcţiei interimar până la găsirea unei soluţii pentru conducerea Oltchim, Ministerul Economiei şi administratorii judiciari neexcluzând varianta aducerii la Vâlcea a unui management privat.

Distribuie

Un comentariu

  1. bine,ma bucur ca cineva inca mai aminteste de talente remarcabile ca actori nostri de teatru…unicii…”promisiunea uneivieti frumoase” de care iti dorim sa ai parte si tu,pt ca ne place ziarul tau…si in special articolul de mai sus……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.