Loading

Băutura bat-o vina

Trei tineri din Râmnicu Vâlcea, au fost surprinşi, duminică noaptea, de o cameră de supraveghere din zona Bulevardului Tineretului, furând două cărucioare de la un magazin. Aceştia au abandonat cărucioarele şi au fugit când la faţa locului şi-au făcut apariţia poliţiştii. Poliţia a aplicat o amendă în cuantum de 500 lei.

Contestaţii

Absolvenţii din Vâlcea, care au susţinut săptămâna trecută probele scrise la examenul de Bacalaureat, au depus 952 de contestaţii după afişarea rezultatelor parţiale. În total, aproape 700 de candidaţi au contestat notele primite. Română 325 contestaţii, peste 200 la matematică şi peste 120 la istorie şi geografie. Rezultatele finale la examenul de Bacalaureat vor fi afişate vineri, 12 iulie. O singură elevă din Vâlcea a reuşit să obţină media 10 la BAC.

Început de carieră

Zece tineri şi-au început cariera de poliţist la IPJ Vâlcea. Este vorba despre zece absolvenţi ai  Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina-promoţia 2013- care au fost înaintaţi în gradul profesional de agent de poliţie

De remarcat

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, la data de 20 octombrie 2011, populaţia stabilă a judeţului Vâlcea era de 371 714 persoane, cu 41 000 mai puţine persoane faţă de recensământul din 2002. Vâlcenii cu vârste între 25 şi 64 de ani reprezintă 55 % din populaţia judeţului. De remarcat că 15 % din totalul populaţiei stabile din Vâlcea este formată din copii cu vârste între 0-14 ani.

Liceenii de mâine

Pe 16 iulie, cei peste 3300 de elevii care au dat Evaluarea Naţională 2013,  în funcţie de media de la Capacitate şi de media anilor de la gimnaziu, urmează să fie repartizaţi la liceu. În topul celor mai buni 20 de elevi din judeţul Vâlcea apar elevi de la Scoala Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea care au obinut media 10 la Evaluarea Naţională, elevi de la Şcoala Tudor Vladimirescu din Drăgăşani care au obţinut medii peste 9 şi, de asemenea, copii care au învăţat la Colegiul Alexandru Lahovari din Râmnicu Vâlcea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.