Loading

Weekendul a început cu puciul nereuşit la Persu al pesediştilor vâlceni. Încercarea „hienelor” tinere din gruparea lui Bleotul de a-l înlocui pe veritabilul baron local produs de social-democraţii din Vâlcea s-a terminat cu un semieşec. Tânărul deputat Constantin Rădulescu nu a avut nicio şansă de a-l detrona pe Dumitru Persu, dar s-a trezit prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene de partid. Motiv în plus pentru Cîlea să-l ia la refec ori de câte ori îl va vedea.

Luni, tabere, grupuleţe, oameni singuri şi însinguraţi s-au năpustit la uşa lui Cîlea pentru a-i cere pace, linişte şi un pic de control pe fondurile Apavil intrate în mâna liberalilor. Hoaşcă bătrână, Cîlea i-a primit pe toţi până când a doua zi a dat verdictul.

Marţi: şedinţa de consiliu judeţean l-a adus în plan pe acelaşi Cîlea, atoateştiutor după o cavalcadă de liberali perindată pe la uşa lui. Verdict simplu: „Păsat mai stă o tură!”.

Tot marţi, singuru primar care nu s-a prezentat în CJ cu proiecte de vopsit panseluţe pe borduri, Alexandru Dediu s-a trezit aplaudat la scenă deschisă pentru proiectul de creare a 44 de locuri de muncă în Păuşeşti Măglaşi. După care  fost trimis acasă cu tot cu proiect şi fără vreo promisiune clară de co-finanţare a investiţiei.

În aceeaşi zi, câteva sute de muncitori de la Oltchim s-au alăturat proiectului „Greva altfel”, efectuând o vizită de lucru în mall-urile din Bucureşti. Nemulţumiţi de absenţa lui Victor Ponta şi a Dacianei din spaţiile comerciale de la AFI Cotroceni şi Sun Plazza, protestatarii au poposit şi în dimineaţa de miercuri pe DN 64, Craiova-Râmnicu Vâlcea în aşteptarea autocarelor care să-i mai plimbe odată în Capitală.

Miercuri, pe la prânz. Vosganian a ieşit în faţa poporului pentru a admite că există câteva companii majore interesate de privatizarea Oltchim. A uitat să menţioneze că acestea sunt cele care deţin băncile creditoare ale combinatului chimic, bancherii aşteptând să vadă cine va fi credulul decis să cumpere creanţele companiei. Vosganian a mai precizat că în următoarele săptămâni va ţine parastase, şedinţe de spiritism şi se va juca umpic cu placa Oujiba pentru a decide soarta combinatului.

Joi. Lucia Varga şi-a continuat traseul turistic prin zonele inundabil-defrişate ale ţării. Ministru pentru ape, păduri, etc a anunţat modificările drastice din Codul Silvic. „Dacă un pădurar greşeşte, va fi retras şase luni din pădure. Gândiţi-vă ce înseamnă pentru un pădurar să nu intre şase luni în pădure!”, a avertizat ministrul Varga. Fiorii de spaima iviţi pe şira spinărilor de uniforme Romsilva şi ITRSV s-a risipit brusc la auzul unei şoapte răguşite din sală: „Da, şi mai ales pentru cei care îi vor înlocui!”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.