292 total views

Weekendul trecut a început cu o dezbatere pe tema regionalizării ţinută în clădirea prefecturii. Când nici guvernanţii nu au reuşit să creioneze schemele clare în care ar trebui constituite viitoarele regiuni, politicienii locali şi-au frământat creierii pentru a găsii soluţii perverse de dominaţie mai clară a unui partid sau altul peste judeţ. Cîlea vrea să rămână în hotarele Olteniei, Buican se luptă să-l tragă mai la deal spre colegul Johannis.

Luni, viceprimarul Ioniţă s-a gândit că nu îl mai atrage cu nimc biroul său, secretara şi nici măcar demnitatea  publică. Era convins cam în vreo 90 de procente aşa că i-a luat prin surprindere pe-ai săi colegi: „Bă, eu cred că îmi dau demisia!”. Jale, foc şi disperare în rândul organizaţiei PNL în condiţiile în care Eduard Vârlan s-a văzut din nou sărit din schema avansării în rang de la consilier local la vice. Preferatul lui Frâncu este clar inginerul Liviu Boban, cu mult timp la dispoziţie şi foarte servil în faţa şefului.

Marţi a bubuit bombiţa în tabăra sindicaliştilor din Oltchim: 1020 de oameni zboară în câteva săptămâni. În timp ce Cernev avansa ideea unor salarii compensatorii, Diculoiu  cerea rebeliune din partea celor vizaţi de concediere colectivă. Ca prin minune, pe lista celor disponibilizaţi  nu apare numele inginerului Constantin Roibu expediat de pe scaunul managerial direct la… departamentul Dezvoltare.

Miercuri a fost ziua în care Ponta i-a dat deşteptarea lui Crin cu mult mai devreme decât era acesta obişnuit. Desemnarea Codruţei Kovesi la DNA a generat un şoc în USL. În Vâlcea şocul nu a fost resimţit, la nivel judeţean hăul creat în ultimele luni între cei doi copreşedinţi înghiţind tsunamiul de la Centru.

Joi a fost Ziua Cîinelui în oraş. Primarul Frâncu a scos 20 de puricoşi de la adăpostul din Feţeni pentru a-i da spre adopţie localnicilor. După şase prime succese, primarul s-a grăbit să adauge că va impune castrarea tuturor hămăitorilor fără pedigree din oraş. Curat discriminare! Tot de Ziua Câinelui, membrii Asociaţiei A Doua Şansă au ieşit să protesteze fix la Târgul de Adopţii de câini iniţiat de primărie. Motivul: animalele sunt maltratate. Motivul real: câinii au fost adoptaţi fără ca noilor „părinţi” să li se efectueze ancheta socială de către Virginia Fulgescu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.