258 total views

Amenzi

Poliţiştii locali au aplicat în cel de-al doilea trimestru al acestui an aproape 300 de amenzi. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate scandalagiilor, care au perturbart ordinea şi liniştea publică.

Contravenţii

În perioada 1 aprilie-30 iunie, Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea a constatat peste 380 de contravenţii. În urma intervenţiilor la faţa locului, s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoarea totală de 40 860 lei.

Accident

Vestea tragicului accident de pe Autostrada Soarelui, în care şi-au pierdut viaţa trei membri ai unei familii din Vâlcea, a şocat o comunitate întreagă. Şoferul, Marius Sandu, avea doar 35 de ani şi era preot în comuna Titeşti. Soţia acestuia, Nadia Băiaşu, era psiholog la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea.

Cursuri

În perioada 8-12 iulie, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” va avea loc un curs de iniţiere în limba germană. Grupul ţintă îl reprezintă 20 de elevi din ciclul primar şi gimnazial din şcolile râmnicene. Echipa de proiect este formată din bibliotecarele Daniela Dobre, Irina Comănescu, Cristina Olteanu şi profesorul Marian Viezuianu.

Dispute

Toţi cei 23 de consilieri locali ai Râmnicului sunt de acord cu scăderea numărului angajaţilor de la ETA SA, cerere înaintată de greviştii care au întrerupt lucrul în urmă cu o lună.  Nicolae Şovar, prezent la sedinţa Consiliului Local, a oferit un alt punct de vedere la disputele politice. În final, cu 11 voturi pentru, 7 voturi împotrivă şi 1 abţinere, aleşii râmnicenilor au fost de acord cu diminuarea schemei de personal la ETA SA, cu 16 angajaţi.

Schimbări

Începând cu data de 1 iulie, Dan-Liviu Popa este noul director al Centrului Flandra. Noul director îşi propune ca în următoarele trei luni să realizeze un lucru aproape imposibil în vreme de criză: să crească gradul de ocupare al clădirii până la 80-90 %.
Aşteptări

Potrivit OUG nr. 82/2012, începând cu data de 1 iulie, românii ale caror acte de identitate au expirat, aveau posibilitatea de a opta între cărţi de identitate clasice, dar dotate cu elemente suplimentare de securizare, şi cele biometrice. Acestea încă nu sunt gata. Noile acte de identitate vor fi tipărite după apariţia cardurilor de sănătate, dar nu se ştie când.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.