114 total views

În cursul celor două zile de minivacanţă, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni şi au aplicat 460 de  amenzi. Cele mai multe sancţiuni au fost date de poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea.

Cadavrul unui necunoscut a fost găsit, duminică după-amiaza,  în barajul de acumulare de pe râul Olt, din zona de nord a municipiului Râmnicu Vâlcea. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea Octavian Fulger, trupul neînsufleţit a fost observat de angajaţii Hidroelectrica.

ETA va concedia în următoarea perioadă, 18 angajaţi. Măsura este luată ca urmare a protestului declanşat de şoferii şi mecanicii de la ETA, în data de 10 iunie. Aceştia au reclamat atunci că 32 de persoane au fost angajate în ultimele opt luni în ciuda faptului că lor li s-a comunicat că nu sunt fonduri pentru majorări salariale.

Elevul Laurenţiu Ploscaru a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, cel mai important premiu la Balcaniada de Juniori. În acest an, competiţia s-a desfăşurat în Antalya, Turcia. Tânărul vâlcean are 15 ani, este elev la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” şi a reuşit să surclaseze concurenţi din alte 20 de ţări. .  Acesta se va pregăti, în următoarele săptămâni, pentru alte două competiţii internaţionale.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA)  a intervenit, în primele două zile ale minivacanţei de Rusalii, la peste 230 de solicitări. Se pare că mai mulţi vâlceni au avut de suferit din cauza consumului excesiv de alcool, fapt ce a generat mai multe conflicte pe raza întregului judeţ.

Râmnicu Vâlcea are un nou club de handbal, Consilierii locali au aprobat participarea municipului la  “Handbal Club Oltenia”. Municipalitatea este acţionar majoritar în noul club sportiv. Astfel, Municipiul Râmnicu Vâlcea are 98%, SC Annabella SRL – Fabrica de conserve Râureni are 1% şi SC Boromir IND SRL are tot 1%. Sediul asociaţiei va fi în strada General Praporgescu nr. 9.

În oferta Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă s-au găsit în această săptămâna 295 de joburi. Printre locurile de muncă vacante în judeţ se gaseau posturi pentru strungari, zidari, frizeri, coafori, ospătari, bucătari, agenţi de securitate, şoferi.

Accident în Ocnele Mari din cauza unei tinere care nu a adaptat viteza. Potrivit Poliţiei,  şoferiţa de 21 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea pentru a primi îngrijiri medicale. Tânăra a intrat cu maşina în şanţul de pe marginea drumului şi a distrus o conductă de gaze.

În perioada 1-31 iulie, la Biblioteca Judeţeană « Antim Ivireanul » din Rm. Vâlcea se va desfăşura cea de-a VI-a a ediţie a Programului « Atelierul de vacanţă pentru copii – 2013 ». Anul acesta, au fost propuse 16 ateliere pe diverse teme.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.