Loading

Week-end-ul  începe într-o notă pesimistă. Pe 15 martie, acum trei ani, un accident cumplit îngrozea întreaga comunitate. O fetiţă de 12 a murit pe trecerea de pietoni, călcată de o dubiţă condusă de o călugărită care avea carnet de conducere de doar câteva luni. Părinţii şi prietenii  nu au uitat-o pe Diana şi an de an se strâng la Ceas în centrul Râmnicului pentru a o comemora. Aşa a fost şi anul acesta, dar durerea părinţilor a fost cu atât mai mare cu cât la trei ani de la moartea cumplită a copilului lor – călcat cu roata din spate a autoutilitarei pe cap, încă nu li s-a făcut dreptate. Procesul s-a încheiat cu condamnarea măicuţei ucigaşe la doar trei ani  de închisoare cu suspendare, dar cea care le-a omorât copilul nu le-a dat nici măcar un telefon  să îi întrebe cum se simt. Nici din partea mai marilor călugăriţei nu au avut parte de un tratament mai bun, căci în afară de un telefon în timpul înmormântării din partea stareţei de la Hurezi care i-a întrebat dacă au nevoie de nişte sarmale rămase de la o pomană, nu au mai fost băgaţi în seamă de nimeni. Acum, părinţii sunt din nou în proces cu feţele bisericeşti şi cer despăgubiri pentru toate pomenile pe care le-au făcut şi le vor mai face pentru copilă, însă procesul a degenerat într-o aşa măsură încât reprezentanţii călugăriţei au cerut părinţilor să aducă martori şi dovezi despre meniul dat la pomană.

Sâmbătă seara, un comunicat din partea PNL-ului local stă să arunce în aer toată suflarea politică vâlceană. Impresionat de povestea clubului de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea care nu are bani să-şi plătească jucătoarele, iar miliardul de lei vechi dat de Consiliul Judeţean nu îi este suficient, avocatul Victor Stănculescu vine cu ideea ca toţi parlamentarii din judeţ şi toţi consilierii locali şi judeţeni să doneze din indemnizaţii câte 1.000 de lei. El a donat deja banii în contul clubului, dar încă nu se ştie dacă colegii i-au urmat exemplul.

Luni aduce o nouă dovadă că sănătatea vâlceană e bolnavă. O tânără de 34 de ani acuză medicii şi asistentele de la Maternitate de pierderea sarcinii. Femeia se internase în spital la sfârşitul săptămânii cu dureri puternice în zona abdominală şi sângerări bruşte. În cursul nopţii durerile au devenit insuportabile, iar sângerarea abundentă, dar, susţine femeia, deşi a strigat şi ea şi colegele de salon două ore după medic şi după asistente nu a venit nimeni, iar ea a avortat singură în salon. Soţul femeii a făcut deja sesizare la Colegiul Medicilor, dar este decis să dea în judecată unitatea sanitară.

Marţi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti- Serviciul De combatere a Criminalităţii Vâlcea au luat la percheziţionat casele a patru persoane suspectate cp falsifică şi plasează bani falşi. În total, oamenii legii au efectuat şase perchiziţii domiciliare, dintre care două în Râmnicu Vâlcea, una în comuna Valea Mare, două în Bălceşti  şi încă una în Craiova, percheziţii în urma cărora au plecat cu trei hard-diskuri, două imprimante, trei memory-stick-uri, patru telefoane mobile, 16 cartele SIM, documente şi 20 de suporţi optici. Trei dintre tinerii suspecţi au fost conduşi la Poliţiei pentru audieri, iar al patrulea nu a fost găsit acasă fiind citat procedural. Ei vor fi cercetaţi pentru plasare de monedă falsă, în condiţiile în care poliţiştii au identificat şi retras din circulaţie  17 bancnote, dintre care una de 100 de euro, şapte de 50 de euro şi nouă de 20 de euro. Pe şase martie, alţi patru tineri din Valea mare fuseseră vizitaţi de poliţişti, suspectaţi tot de plasare de bancnote false, din acelaşi grup.

Miercuri , şomaj în judeţul Vâlcea se menţine la un nivel scăzut. Astfel, la sfârşitul lunii februarie, s-a înregistrat o rată a şomajului de 6, 96 la sută, numărul şomerilor fiind de 12.22. Dintre aceştia, 6.100 sunt indemnizaţi, iar 6122 neindemnizaţi. Cei mai mulţi şomeri sunt bărbaţi, numărul femeilor care nu au un loc de muncă fiind de 5.342.

Joi , după îndelungi deliberări, oficialii clubului Oltchim au anunţat că vor juca turul semifinalei cu Gyor la Bucureşti, în sala polivalentă, spre dezamăgirea fanilor care sperau totuşi să le vadă pe favoritele lor la Râmnicu Vâlcea. Ideea de a juca semifinala la Râmnic le surâseseră şi sponsorilor de la Petrom care doreau ca publicul să le fie aproape “alchimistelor”. Din nou suporterii vâlceni sunt asiguraţi că vor avea prioritate la achiziţionarea biletelor. Exact ca la finala cu Viborg când nici 10% din spectatorii din polivalenta bucureşteană nu erau vâlceni, în condiţiile în care la Sala Traian nici nu s-au mai pus în vânzare bilete. Din păcate, decizia scade drastic şansele de calificare ale elevelor lui Jakob Vestergaard.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.