Loading

Primele zile ale lunii Martie, aduc veşti interesante de la Primăria Râmnicului. Ioan Ştefănescu, directorul Institutului de Criogenie şi Separări Izotopice va deveni cetăţean de onoare al oraşului .Consilierii municipali au votat în unanimitate la ultima şedinţă de Consiliu Local  din februarie propunerea primarului Emilian Frâncu de a-l recompensa pe profesorul ardelean, aflat la conducerea ICSI Râmnicu Vâlcea de ani buni, cu acest titlu. De altfel datorită rezultatelor excepţionale pe care cercetătorii vâlceni le-au obţinut sub îndrumarea lui Ioan Ştefănescu, oraşul Râmnicu Vâlcea a câştigat enorm la capitolul imagine pe plan internaţional.

Luni, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a finalizat un dosar important şi că membrii clanului Brătianu din Drăgăşani au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. De fapt este vorba de doar doi dintre membrii clanului, Mihai şi Bedu Brătianu pe care DNA îi acuză că în perioada 2007-2009 ar fi constituit şi dezvoltat pe raza judeţului Vâlcea o grupare de criminalitate organizată, specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul combustibililor. Mai exact, cei doi ar fi înfiinţat mai multe societăţi prin intermediul cărora au achiziţionat produse petroliere – combustibil greu – pe care le-au vândut ulterior sub denumirea de motorină fără a trece însă aceste operaţiuni şi în evidenţele contabile. Prejudiciul produs astfel  bugetului de stat se ridică la peste 18 milioane de lei, sumă pentru recuperarea căreia s-au constituit ca parte civilă în cauză şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea, dar şi Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova.

Marţi, la Râmnicu Vâlcea a ajuns şi preşedintele PDL, Vasile Blaga ca să îşi prezinte moţiunea cu care va candida la Convenţia Naţională a partidului din 23 martie împotriva Elenei Udrea şi a Monicăi Macovei. „Buldogul” a ţinut să precizeze că vrea unitate în partid, în ciuda atacurilor mai mult sau mai puţin subtile la adresa Elenei Udrea. Cât priveşte USL-ul, Blaga spune că îi vrea pe liberali şi pe social-democraţi cât mai mult împreună ca „să plătească pentru câte necazuri fac românilor”, deşi nu exclude ca pe viitor să colaboreze cu ambele partide aflate în Uniune: cu PNL-ul pentru că e „o alianţă naturală”, iar cu PSD-ul „ pentru că în politică  nu trebuie să spui niciodată nu”.

Miercuri, anunţ  şoc de la proaspăt numitul director al Centrului Expoziţional de la Seaca. . Florin Brăgan  a anunţat, printr-un comunicat de presă, că demisionează, la doar două luni de când a fost numit în această funcţie. El şi-a depus deja demisia la Consiliul Judeţean Vâlcea, forul care deţine acest centru, fără a-şi motiva însă în vreun fel decizia.

De joi, noul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este un procuror vâlcean. Călin Nistor a fost delegat să ocupe interimar funcţia de procuror şef  al DNA, după ce, la cerere,  Laura Oprean a fost delegată pe o perioadă de 6 luni în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Călin Nistor este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea cu grad profesional corespunzător PÎCCJ, în prezent ocupând prin delegare funcţia de şef al Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Nistor a devenit o figură foarte cunoscută în presă după ce a coordonat instrumentarea  dosarelor penale ale lui Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.