2,487 total views

…iar în ședința ordinară de astăzi, 30 septembrie, se va aproba sau nu achiziționarea prin cumpărare a unui imobil teren în suprafață de 464 mp, situat în Râmnicu Vâlcea, pe str. Morilor, proprietatea familiei Drăghici Ion și Corina, cu destinația de teren pentru construire creșă, la valoarea de 23.200 euro (50euro/mp).

În cadrul „Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Unități și instituții de învățământ de Stat”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) și Compania Națională de Investiții (CNI), municipiul Râmnicu Vâlcea a solicitat înscrierea în acest program cu un număr de 3 (trei) creșe noi de tipul – mică, medie și mare în funcție de dimensiuni, suprafața construită și numărul de copii. Fiecare tipologie va fi realizată în baza unui proiect tip, stabilit de CNI, toate urmând a asigura facilitățile necesare desfășurării în condiții optime a activităților specifice.

La începutul lunii septembrie, MDLPA a comunicat administrației locale că a aprobat includerea municipiului Râmnicu Vâlcea pe lista sinteză, a subprogramului mai sus menționat, cu o creșă medie si una mare, investiții ce se vor realiza prin CNI. Astfel, instituția a solicitat ca pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivelor de investiții, autoritatea publică locală să transmită mai multe documente, unul dintre acestea fiind extrasul de Carte Funciară actualizat, împreună cu planul de amplasament și delimitare.

Pentru realizarea acestor obiective de investiții, reprezentanții biroului Cadastru din cadrul Primăriei, au procedat la identificarea terenurilor aflate în proprietatea municipiului, care să corespundă cerințelor CNI. Pentru tipul de creșă de categorie medie, singurul amplasament identificat a fost terenul aflat în proprietatea privată a municipiul din strada Morilor 28, înscris în CF. Totuși, pentru a respecta dimensiunile minime stabilite prin proiectul tip, pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, este necesară și achiziția unui teren situat în imediata vecinătate, respectiv terenul în suprafață de 464 mp, care aparține familiei Drăghici.

Dacă CL va aproba cumpărarea imobilului teren, va aproba și trecerea lui în domeniul public al municipiului, împuternicirea primarului ca personal sau prin persoane desemnate să semneze contractul de vânzare-cumpărare și actul de alipire, dar și cheltuielile ocazionate de încheierea contractului să fie suportate din bugetul local.

Imaginea atașată nu are legătură cu articolul, este aleasă la întâmplare și reprezintă vizita edilului, din septembrie 2019, la o grădiniță din municipiu. Foto credit SIO 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.