346 total views

„Sibiu Streetball”, cea mai mare competiție de baschet 3 la 3 din Transilvania și al doilea eveniment de acest gen din țară, după numărul de echipe participante și premiile puse în joc, ajunge, anul acesta, la cea de-a opta ediţie. Anul acesta turneul a primit din partea Federației Internaționale de Baschet titulatura de „Challenger” și va găzdui o competiție dedicată exclusiv echipelor profesioniste. “Sibiu Streetball” se va desfășura în perioada 28-29 iulie în Parcarea Teatrului. “3×3 Sibiu Challenger” va avea loc în aceeași locație, în perioada 30-31 iulie.

 

Streetball 2016

“3×3 Sibiu Challenger”, premii de 5.000 EUR și calificare la World Tour

Competițiile de baschet 3 la 3 recunoscute de Federația Internațională de Baschet (FIBA) se împart în 4 categorii: “Fiba Endorsed”, “Satellite”, “Challenger” și “World Tour”. Turneul de baschet 3 la 3 organizat de ACS Eco Sport Team și Agenția Grey Projects a parcurs în opt ani toate etapele premergătoare titulaturii de “Challenger”.

“Este o realizare foarte mare pentru noi si pentru baschetul 3 la 3 din Sibiu și din România. Faptul ca FIBA ne-a dat dreptul de a organiza o etapa de „Challenger”, spune foarte multe despre nivelul la care a ajuns acest sport în România și interesul manifestat de acest for internațional pentru această zonă. Anul acesta vom avea la Sibiu 16 echipe profesioniste, pretendente la titlul mondial ceea ce va duce automat la creșterea nivelului competiției. Dintre acestea, 12 vor fi echipe internaționale iar patru, cele mai bune echipe din România” a declarat Andrei Dinu, unul dintre organizatorii turneului.

Echipele vor fi atrase la Sibiu și de valoarea mare a premiilor puse în joc. Echipa câștigătoare va încasa un cec în valoare de 4.000 EUR iar a doua echipă clasată un premiu de 1.000 EUR. Ambele se vor califica la etapa de World Tour de la Lausanne (Elveția), transportul fiind asigurat de organizatori turneului de la Sibiu.

“Sibiu Streetball”, la a 8-a ediție

280 de jucători de baschet, de la novici la cei mai experimentaţi, se vor întâlni, în perioada 28-29 iulie, la a opta ediţie a „Sibiu Streetball”, turneul consacrat. Competiţia va avea loc în Parcarea Teatrului din Sibiu, spaţiu ce va fi transformat într-o adevărată arenă dedicată streetball-ului. Organizatorii vor monta trei suprafețe sintetice modulare, certificate FIBA, şi două sisteme de baschet mobile, iar spectatorii vor avea la dispoziţie 400 de locuri în tribune.

Înscrierile la cele șase categorii: U10, U13, U15, U18, OPEN, + 35, au început în data de 11 iulie și vor fi deschise până la data de 25 iulie.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul www.eccosportteam.ro  sau pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/SibiuStreetball.

 Șanse să devină sport olimpic

Streetball-ul este un sport derivat din baschet, care se joacă, în general, pe terenuri în aer liber şi care nu se supune unor reguli atât de stricte precum părintele său. Formatul permite fiecărui jucător să îşi arate îndemânarea şi talentul şi pune mai puţin accent pe jocul de echipă. Partidele sunt, astfel, mult mai spectaculoase, de aici şi popularitatea de care se bucură în rândul publicului.

Federația Internațională de Baschet a anunțat la începutul acestui an că a depus la Comitetul International Olimpic documentația necesară pentru ca baschetul 3×3 să devină sport olimpic începând cu următoarea ediție, Tokio 2020.

Proiectul FIBA este susținut atât de federațiile naționale de specialitate cât și de promotorii competițiilor de baschet 3×3 din întreaga lume, printre care și Asociatia Eco Sport Team care organizează acest turneu după standardele internaționale, după regulamentul FIBA, cu panouri omologate, timpi de atac, sistem de contorizare a greșelilor personale, etc.

“3X3 Sibiu Challenger” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, organizată de ACS Eco Sport Team și Agenția Grey Projects cu sprijinul: Ciuc Radler, Ballan Sportswear, Marquardt, Plasme LCD și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.